Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο ΣΩΡΡΑΣ, ΟΙ ΣΩΡΟΙ ΚΑΙ ΤΑ... ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ



Το Σάββατο θα επισκεφτεί την Καβάλα ένας απίστευτος τύπος ο οποίος ξεφύτρωσε μέσα από τους πολιτικούς και αισθητικούς εμετούς που «ξερνάνε» καθημερινά κάτι παρακμιακά κανάλια από την Αττική και την Κύπρο. Ένας καιροσκόπος λαϊκιστής που αναβαθμίζει τον «έσω νεοναζισμό» του με «επενδυτικές ονειρώξεις» για τους Δήμους και την Πατρίδα και με απίθανες υποσχέσεις σε πικραμένους χαχόλους για την εξαγορά των κόκκινων δανείων!

Ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι μία γραφική φιγούρα η οποία ενδεχομένως θα μπορούσε να κάνει ασύλληπτα «νούμερα» τηλεθέασης μέσω του Μητσικώστα. Ο Σώρρας –είτε το θέλουμε είτε όχι– είναι σήμερα ένα ολόκληρο κίνημα, το οποίο, χωρίς καμία οργανωτική δομή, καταφέρνει και σέρνει από πίσω του ένα μεγάλο μέρος από τον ημιμαθή νεοελληνικό όχλο. Αυτήν την κρίσιμη «μεσαία εκλογική μάζα» που, διαχρονικά, είναι εθισμένη σε πλάνες και σε αυταπάτες, εσχάτως δε και σε συνωμοσιολογίες.

Ο Σώρρας δεν έχει οπαδούς. Έχει «πιστούς» στα πρότυπα παραεκκλησιαστικής σέχτας. Ανθρώπους της «τυφλής υποταγής». Φανατικούς. Ζηλωτές. Στην ουσία, πρόκειται για την εθνικιστική μετάλλαξη των παλαιών αυριανιστών. Για εκείνον το  «σπόρο» που «φύτεψε» μέσα τους η σοσιαλιστική φενάκη και ο νεοφιλελεύθερος ευδαιμονισμός. Για ανθρώπους που γαλουχήθηκαν στη μαγκιά, το θράσος, την ευκολία, την αγένεια και τη μετριότητα. Πρόκειται γι’ αυτούς που μέχρι χθες ξεροστάλιαζαν στις «ψυχαγωγικές χοάνες» των Ρεμμοβέρτηδων και καργάριζαν την ευτυχία τους με τα αστεία του Σεφερλή.

Αυτός ο όχλος υπήρχε πάντα. Απλά τον είχαν πετάξει μέσα στην ψευδαίσθηση των «ίσων ευκαιριών» και ζούσε το μύθο του. Του είχαν παραχωρήσει «χώρο» για να «παίζει» και να εκτονώνεται. Να μοιάζει «κάποιος». Να κολακεύεται. Κι ας τοκίζονταν η ζωή στο «κομματικό χρηματιστήριο». Χέστηκαν…

Τώρα όμως που τα πράγματα γύρισαν τούμπα, τώρα που οι κατραπακιές και οι σφαλιάρες έρχονται η μία πίσω από την άλλη, τώρα που οι άμυνες έγιναν τσιγαρόχαρτα, ζητάνε από κάπου να πιαστούν. Κάπου να ακουμπήσουν. Έτσι έμαθαν. Να άγονται και να φέρονται. Χωρίς κρίση, χωρίς σκέψη, χωρίς την παραμικρή αυτοεκτίμηση.

Για όλους αυτούς, ο Σώρρας είναι κάτι σαν τον εξ ουρανού «Μεσσία» που εξιτάρει τα ειδωλολατρικά τους ένστικτα και τους παρέχει την απόλυτη μεταφυσική ασφάλεια. Και, καθώς συνηθισμένοι και επιρρεπείς σε κάθε λογής προσκυνήματα, ετοιμάζονται να τον υποδεχθούν με τιμές… Ιεροσολύμων!

Επαναλαμβάνω όμως: δεν πρόκειται για μία σύναξη γραφικών και «ψεκασμένων» στην οποία θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Αρτέμης Σώρρας ως εγγυοδότης της χρηματοδότησης των έργων που έχει εγκρίνει ο ΟΗΕ για τον Δήμο Καβάλας!!! Πρόκειται για έναν «στρατό» παραληρηματικών εθνικιστών που όχι μόνον υπονομεύει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, αλλά αποπροσανατολίζει πλήρως το πολιτικό διακύβευμα, κατευθύνοντάς το σε παρωδίες… θαύματος.

Σκέφτεστε, άραγε, ποιους βολεύει μια τέτοια «μεταφορά ενδιαφέροντος»; Σκέφτεστε ποιους θα «αναπαύσει» η μετακίνηση του κοινωνικού θυμού στην από… διαστημοπλοίου σωτηρία; Ελάτε, το έχετε!

1 σχόλιο:

  1. Περισσότερη αποδόμηση του εθνικού εγγυοδότη με τα 600 δις στο λίκνο
    http://mignatiou.com/2014/02/o-sorras-i-chrisi-avgi-ke-ta-aniparkta-tris/

    ΑπάντησηΔιαγραφή