Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΙΓΟΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ Ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;



Αντιγράφω αυτούσιο το σχόλιο της εφημερίδας Αυγή:

Πάμε ένα μικρό κουίζ. Σε ποια ανήκει η παρακάτω φράση: "Εκεί μέσα (σ.σ.: στους οίκους ανοχής) υπάρχουν γυναίκες που τις περισσότερες φορές εργάζονται στην ουσία από ανάγκη και για επιβίωση και έχουν πολύ μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από το μπουρδέλο της Βουλής".
Στον Κασιδιάρη; Στη Ζαρούλια; Στον Στέφανο Χίο; Όχι. Πρόκειται για άλλο ένα - ακροδεξιάς υφής - παραλήρημα από την υποψήφια βουλευτή με τη Λαϊκή Ενότητα Ραχήλ Μακρή. Μάλιστα, δήλωσε αγανακτισμένη με τα όσα «είδε» να συμβαίνουν στο κυβερνών κόμμα και υπογραμμίζει πως τώρα «νιώθει ελεύθερη». Δεν θυμόμαστε βέβαια να "αγανακτεί" ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτής της κυβέρνησης - με εξαίρεση τη μη ψήφιση του Ν/Σ για την ιθαγένεια. Το αίμα νερό δεν γίνεται άλλωστε...

Υποθέτουμε ότι η κυρία Μακρή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δεν αντέχει. Έτσι, μετά τη θεωρία συνωμοσίας πως ο Τσίπρας προσωπικά την είχε αποκλείσει από τα κανάλια (!), επιστρέφει στις εθνικιστικές της ρίζες και βροντοφωνάζει: "Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή". Πόσο ακόμη θα την ανέχεστε, σύντροφοι της ΛΑΕ

Εντάξει, σύντροφοι, μια χαρά τα λέτε και να συμφωνήσω σε όλα μαζί σας, αλλά μήπως (μήπως λέω) «ξυπνήσατε» λίγο αργά; Τώρα τα ανακαλύψατε τα καμώματα της Ραχήλ; Τώρα πήρατε χαμπάρι τα παραληρήματά της; Εκείνο το tattoo με το πολεμόχαρο (και άκρως χρυσαυγίτικο) σύμβολο στον λεπτό της καρπό δεν το είχατε δει; Ξέρω, εσείς δεν ασχολείστε με το πολιτικό λάιφ στάιλ, αλλά νά που καμιά φορά αυτό «μιλάει» από μόνο του. Πολύ πιο έγκαιρα από κάτι… μυημένους!

Αφήστε λοιπόν ήσυχους τους συντρόφους της Λαϊκής Ενότητας και κοιτάξτε τις δικές σας «σιωπές». Κοιτάξτε τις δικές σας γαργάρες τότε που τα «προεδρικά φυτέματα» την έθεταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης, εις βάρος κάθε έννοιας εσωκομματικής διαδικασίας. Γυρίστε και λίγο πίσω στο χρόνο! Ανοίξτε και κανένα αρχείο του Κόκκινο να ακούσετε με πόση θέρμη και διάθεση ανοίγονταν τότε τα μικρόφωνά για χάρη της! Εκεί να σας δω! Εκεί! Φάτσα-κάρτα με το «φαινόμενο» που υποθάλψατε. Που του δώσατε άλλοθι προοδευτισμού. Που στον «αντιμνημονιακό σας βωμό» θυσιάσατε τη σοβαρότητα, την αισθητική και το μέτρο της Αριστεράς. Που γίνατε η «μπανιέρα» του ακροδεξιού της ξεπλύματος!

Οπότε, μπάστα! Και σεμνά…

Υ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου