Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ, ΣΙΟΥΛΑΣ!



Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί στην Αμφίπολη, δεν ξέρω τι λέει η κυρία Κατερίνα μας η Περιστέρη (και ο... ακόλουθος Σπανέλης), αλλά σε αυτό με τον Ηφαιστίωνα... δευτεράντζες! Διότι αδέλφια μου, ο πρώτος που βγήκε δημόσια και είπε ότι ο τάφος ανήκει στον «δικό» μας, ήταν ο... Δημοσθένης ο Σιούλας! Ναι, ναι, σωστά καταλάβατε. Ο γνωστός (τι λέω, ο πασίγνωστος) πυροσβέστης, ο αειθαλής ηθοποιός της Θεατρικής Μηχανής, ο χορωδός των Χειμερινών Κολυμβητών, ο υπομονετικός και πείσμων αλιευτής (κυρίως χάνων), ο καλλιεργητής αγγουριών (και μόνο)... και σταματάω εδώ γιατί αν συνεχίσω να απαριθμώ τα προσόντα του, θα χρειαστώ ολόκληρη τη σελίδα!

Ο Σιούλας που λέτε, από τον περασμένο Μάιο είχε βγάλει το πόρισμα και ήταν αμετακίνητος: ο τάφος είναι του Ηφαιστίωνα! Για να δώσει μάλιστα και στυλιστική έμφαση (οι περί των καλλιτεχνικών θα το έλεγαν... συμβολισμό) στην επίσημη ανακοίνωσή του (η παρουσία της οποίας έγινε στο αίθριον της βίλας του), εμφανίστηκε στη σκηνή με... κομπινεζόν! Ροζάκι!

Διαίσθηση; Ένας παλιός καημός να βρουν κάποτε και ο «δικοί» μας το μνημείο των... ονείρων τους; Όπως θέλετε πείτε το, σημασία έχει ότι ο Σιούλας «έπεσε μέσα». Χωρίς μελέτη (μόνο στον Αστερίξ και στο πρόγραμμα της τηλεόρασης εντρυφεί μανιωδώς), χωρίς κόπο (εννοείται), χωρίς συνεργάτες (εξυπακούεται), χωρίς καν εργαλεία (ένεκα ότι τα LIDL δεν έχουν βγάλει φτυάρια και αξίνες σε προσφορά). Και φυσικά, χωρίς χρήματα! Το πολύ - πολύ με καμία AMSTEL για... να ‘χει τη δροσιά της!

Και επειδή ο Δημοσθένης (του «πάει» πιο πολύ από το Δήμος) έχει και επιχειρηματικό πνεύμα, το προχώρησε κι άλλο. Έστησε τέτοιο business plan που θα το ζήλευε ακόμη και το... ΤΑΙΠΕΔ! Τι περίπτερα που θα πουλάνε αρχαιοελληνικούς φαλλούς, τι συμπόσια για «πνευματικές αναζητήσεις», τι sex shop, τι ναοί για να τελούνται γάμοι ομοφυλοφίλων, τι θεματικά πάρτι με τα μπαρ να ξεχειλίζουν στο δερμάτινο, στο στρινγκ και τη φούξια, τι greek kouzina (θεά τον έκανες τον μουσακά χρυσό μου)... Και το καλιαρντό να πάει σύννεφο! Σούπερ τάφος!

Γι αυτό: Δημοσθένηηηηηηη. Αβέλω τη σερμέλα μωρή ξεμιάλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου