Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

(Γ)ΚΑΖΑΚΗΣ



Την περασμένη Πέμπτη, η Νέα Εγνατία «φιλοξένησε» στις σελίδες της συνέντευξη του επικεφαλής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (και γνωστού τηλε-οικονομολόγου) Δημήτρη Καζάκη, το επιμύθιο της οποίας ήταν ο κίνδυνος να εξάγει η Τουρκία την εσωτερική της κρίση ακόμη και με πόλεμο!

Δεν θα μιλήσω για τη σοβαρότητα των «προβλέψεων» του κυρίου Καζάκη, καθότι επ’ αυτών μόνο οι αστρολόγοι του κύρους ενός Λεφάκη και μίας Πατέρα μπορούν να εκφραστούν. Ως εκ του τούτου, οποιαδήποτε κριτική από την πλευρά μου υπερβαίνει των φυσιολογικών μου δυνατοτήτων. Τότε; Ποιος ο λόγος που καταπιάνομαι (για άλλη μια φορά) μαζί του; Και ποιες οι αφορμές;

Είναι αλήθεια ότι ο εν λόγω πολιτικός-μέντιουμ έχει «εξοκείλει» προ πολλού στην ακροδεξιά ρητορική, γεγονός που τον καθιστά πολλαπλά επικίνδυνο. Με τα δείγματα από αυτήν του την «αποστολή» να ξεπερνούν το τελευταίο διάστημα και αυτούς ακόμη τους «αυθεντικούς» του είδους, ο κύριος Καζάκης τείνει να εξελιχθεί σε «θεωρητική περσόνα» των απανταχού εν Ελλάδι φοβικών και ρατσιστών!

Συνήθως, τύποι σαν τον κύριο Καζάκη «χάνονται» στη «μετάφραση» των δικών τους παραληρημάτων. Τόσο που, η εν κρανίω τρικυμία τους να μη βρίσκει ποτέ «λιμάνι» και «απανεμιά». Δείγμα αυτής της σύγχυσης και τα όσα (με τη γνωστή του σιγουριά) υποστήριξε στην περί ου ο λόγος συνέντευξη.

Και πιο συγκεκριμένα, αυτά που υποστήριξε για το προσφυγικό. Ενώ στην αρχή διερωτάται πού πάνε τα χρήματα που έχουν καταβληθεί από την ΕΕ για το προσφυγικό…, την ίδια στιγμή διαπιστώνει ότι δημοσιονομικά, το κράτος δεν έχει να δώσει τα 500 εκατομμύρια. Κι εκεί επάνω, «ρίχνει» και το (πάντα απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις)… συνωμοσιολογικό: αυτό που ξέρουμε είναι ότι έχει στηθεί μια βιομηχανία με ΜΚΟ που συνδέεται με το δίκτυο του κ. Σόρος…!!!

Ηλίου φαεινότερoν! Συνδέοντας ο κύριος Καζάκης τους χιλιάδες εθελοντές που σπεύδουν καθημερινά στο πλευρό των προσφύγων (την ίδια ώρα που αυτός κάνει «πολιτική καριέρα» στα παρακμιακά κανάλια της φασιστοενημέρωσης) με «αλλότριες δυνάμεις» και «ξένα κέντρα», δεν κάνει τίποτε λιγότερο από αυτό που συνήθως πράττουν οι «πρωτομάστορες του είδους»: να απαξιώνει, να διαβάλλει και να λοιδορεί ό,τι ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει και να ανεχθεί. Ειδικά τώρα που όλοι αυτοί του χαλάνε και τον «πολιτικό του μύθο»!

Ένας «μύθος», όμως, που έχει πλέον όλα τα στοιχεία της ξενοφοβίας, της απανθρωπιάς και της μισαλλοδοξίας. Γι’ αυτό, διόλου παράξενο και το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες το μεγάφωνο από το βανάκι με τους οπαδούς του ΕΠΑΜ στον Δήμο Γόρτυνας, καλούσε τους πολίτες να αντιδράσουν στον επικείμενο εποικισμό από αλλοδαπούς της ISIS και άλλα κακοποιά στοιχεία…!!!

Να προβλέψω ότι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε;

2 σχόλια:

  1. Κυριε (γαβ-γαβ)βρελη το ΕΠΑΜ Καβάλας εστειλε στην εφημεριδα που αρθογραφειτε ενα δελτιο τυπου και μεχρι σημερα δεν το δημοσιευσε ηΝεα Εγνατια ενω Βιαστήκατε να αναρτήσετε την επιφανειακή και ατεκμηρίωτη άποψή σας, την περασμένη Τετάρτη 16 Μαρτίου, μόνο και μόνο για να χαρακτηρίσετε τον Καζάκη – «(Γ)Καζάκη» ακροδεξιό, μισάνθρωπο και μισαλλόδοξο και το ΕΠΑΜ και τα μέλη του ως ξενοφοβικούς και φασίστες αναπαράγοντας αβασάνιστα τις όποιες αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου όπου ο καθείς πικραμένος ή μη γράφει ότι του κατέβει. Δεν μπήκατε στο κόπο να δείτε στην περιοχή σας κι όχι στη Γόρτυνα, ότι το ΕΠΑΜ ανακοίνωνε εκδήλωση στην Χρυσούπολη Καβάλας και καλούσε τον κόσμο να φέρει στο χώρο της εκδήλωσης αναλώσιμα είδη και τρόφιμα για τον προσφυγικό χώρο φιλοξενίας της Καρβάλης ή όπου αλλού θα μας υποδείκνυαν οι εθελοντές. Γιατί κ. Γαμβρέλη το ΕΠΑΜ δεν είναι μισάνθρωπο ούτε γεμάτο ρατσιστές, ούτε φασίστες. Ακριβώς επειδή είναι Παλλαϊκό Μέτωπο δεν ζητά πιστοποιητικά πολιτικής ιδεολογίας ή κοινωνικής αντίληψης κλπ από κανέναν, γι αυτό και μπορεί να ενταχθούν στις τάξεις του και φασίστες και ρατσιστές και ομοφοβικοί και ξενοφοβικοί και πάει λέγοντας. Σαν υγιής οργάνωση όμως που πασχίζουμε να είμαστε, όλα αυτά τα στοιχεία αποβάλλονται είτε από τις διαδικασίες, είτε γιατί «καταλαβαίνουν ότι δεν τους παίρνει» και φεύγουν σαν ξένα σώματα. Διαβάστε και το ψήφισμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ για το προσφυγικό από τον Ιούνιο του 2015 και αναρωτηθείτε εκ νέου ποιο βαθμό προβλέψεων κατέχετε συγκριτικά με τον «αστρολόγο Καζάκη».
    Υ.Γ. Κυριε (Γάβ-Γάβ)βρέλη το ότι ήσασταν ΠΑΣΟΚ, γνωστόν το ότι μεταπηδήσατε στον ΣΥΡΙΖΑ, θεμιτόν ,το γεγονός ότι μεταλλαχτήκατε σε ΙσλαμοΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ δύσπεπτον...
    Μιχάλης Νικήτας
    Εκπρόσωπος Τύπου
    ΕΠΑΜ ΚΑΒΑΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή