Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ... ΛΑΘΟΣ;



Τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Καβάλας Θέμη Καλπακίδη, τον γνωρίζω μέσω των συνδικαλιστικών του δραστηριοτήτων. Και μόνο! Πάει να πει, η (όποια) προσωπική μου γνώμη γι’ αυτόν, περιορίζεται στα όσα ο ίδιος «προκαλεί» με τις δημόσιες παρεμβάσεις του. Που λίγες δεν τις λες.

Πρόσφατα, ο κύριος Καλπακίδης (ομού μετά των συναδέλφων του αγροτών και κτηνοτρόφων) πρωτοστάτησε στο «ντου» των «αγανακτισμένων» συνδικαλιστών (και μη) στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πήρε ενεργά μέρος και στα μέσω των επιστολών διαμηνυόμενα που ακολούθησαν του… ξεσηκωμού. Έχοντας ήδη εκφράσει τη γνώμη μου για το γεγονός αυτό καθ’ αυτό, από ένα σημείο και μετά, η προσοχή μου όλη εστιάστηκε στην προσπάθεια των αγροτών να αποτινάξουν από πάνω τους τη «ρετσινιά» του φασίστα, που (εν εξάλλω και εν θερμώ) τους καταλόγισε «ιστορικό στέλεχος» της τοπικής Αριστεράς.

Προφανώς και οι αγρότες έχουν δίκαιο! Γιατί, ακόμη και στη (φυσιολογική πια) περίπτωση να έχουν διεισδύσει στις «γραμμές» τους ακροδεξιοί και φασιστοειδή, κανένας (μα κανένας) δεν έχει το δικαίωμα να τους «λερώνει» και να τους «δίνει» ως φασίστες. Και επ’ αυτού… τέλος!

Έλα μου όμως που η (να την πω… απρόσεκτη;) «εμφάνιση» του κυρίου Καλπακίδη στα κοινωνικά δίκτυα τον αφήνει έκθετο από παντού και (θα τολμούσα να ισχυριστώ) ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια των «υγιών» συναδέλφων του να απαλλαγούν από τον… στιγματισμό! Και θα εξηγήσω πώς και γιατί:

Σε γνωστό ενημερωτικό ιστότοπο της πόλης, αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα ένα (ας το πω) ρεπορτάζ υπό τον τίτλο ΓΕΑ "καλεί" στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα - Σκέψεις για φιλοξενία προσφύγων; (όπου ΓΕΑ, Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας). Στο «άκουσμα» ενός τέτοιου ενδεχόμενου, οι γνωστοί «θαμώνες» της ιστοσελίδας έσπευσαν να τοποθετηθούν με τον γνωστό (άμα τι και φασιστικό τους) τρόπο. Προεξαρχόντων βεβαίως των «επιφανών στελεχών» της Πατριωτικής Κίνησης.

Κι εκεί που λες, όλα «φυσιολογικά» και αναμενόμενα, «σκάει μύτη» στη συζήτηση ο κύριος Καλπακίδης (που, ειρήσθω εν παρόδω, το διαδικτυακό του προφίλ κοσμείται από την… γαλανόλευκον!), ταυτιζόμενος απολύτως με τις «διαθέσεις» και τους προβληματισμούς των συνομιλητών του! Τους οποίους (προβληματισμούς) σας παραθέτω ευθύς αμέσως, με τη «μορφή» που αυτοί καταγράφηκαν στην διαδικτυακή ιστορία. Ιδού:

Ilias Adamidis: Ρε παιδιά... ας μου πει κάποιος ,για τον Θεό δηλαδή.... τι χάλι είναι αυτό με τις τοποθεσίες συγκέντρωσης προσφύγων... αν είναι να κλείσουμε την Νομαρχία και τα σχολεία
για να στεγασουμε πρόσφυγες... δηλαδη ΕΛΕΟΣ 24/24 ασχολούμαστε με τους πρόσφυγες..

Anastasios Markoulidis: Αυτά είναι τα χάλια μιας κυβέρνησης που βαδίζει χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, χωρίς πυξίδα, χωρίς προσανατολισμό και προορισμό. Κοινώς... χωρίς τίποτα

Ilias Adamidis: Μα και η τηλεόραση από το πρωί μέχρι το βράδυ μας βομβαρδίζει με τα προβλήματα των προσφύγων κάνοντας ένα σύντομο διάλειμμα για αναφορά στις απαιτήσεις της τρόικα για τη μείωση του αφορολόγητου... εμείς όμως εκειιιιιι,να δούμε πως θα βοηθήσουμε τους πρόσφυγες.. πραγματικά ο θεος να μας φυλάξει από αυτά που έρχονται..

Kostas Gial: Λαθος... ξερει που βαδιζει, γι αυτο κ τοποθετηθηκε σ'αυτη την κρισιμη για την χωρα περιοδο. Κριμα στον κοσμο που τους ψηφισε...κριμα κ σε μας που δεν φταιμε σε τπτ

Κωστας Τονιος: Αυτο ειναι το σχεδιο που μας εχουν πουλησει φυκια για μεταξωτες κορδελες ...αυτο ειναι το σχεδιο του εποικισμου που σαν μαλακες το καταπιαμε..ο Ελληνικος λαος εχει αγανακτησει και δεν ξερω ποια θα ειναι η ωρα που θα τους πα
ρει ολους ο διαολος...μας εχουνε πρηξει τα αρχ...α

Απο. Π.: Τα χάλια που δημιούργησε η ίδια και μερικοί αχαμνοξυστες..

Θέμης Καλπακίδης: Αυτό που φαίνεται πάντως είναι η τέλεια διασπορά, έχει κάποια σκοπιμότητα?

Pantelis Peskelidis: αντε να φύγουμε εμείς να έρθουν οι παρακάτω

Marilou Sofos: Να μην το δεχτουμε ελεος.. πια.. φορολογουμενοι πολιτες ειμαστε.. τι στον κορακα πρεπει ολα να τα δεχομεθα?? για πολυ ξυλο ειναι οι κυβερνοντες.. κριμαα οι ανθρωποι αυτοι κριμα κ ο λαος μας όμως

Δεν ξέρω για εσάς, δεν ξέρω και τι λένε (ή τι θα πουν) οι αγρότες, αλλά αυτά τα περί «διασποράς» και «σκοπιμοτήτων», εμένα με παραπέμπουν κατευθείαν στη ρητορική της Χρυσής Αυγής! Και ως γνωστόν, μετά από κάτι τέτοια, αρχίζουν και οι… συνειρμοί! Που, πιστέψτε με, απεύχομαι να είναι αυτοί που… υποψιάζεστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου