Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ο ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ




Καλά, δεν νομίζω να το «κούρασαν» και πολύ εκεί στη Λαϊκή Συσπείρωση (άλλως και ΚΚΕ) για να βγάλουν αυτήν την ανακοίνωση περί… προσφυγικού. Ένα μικρό ξεπατίκωμα των ιδεολογικών τους εμμονών και μία επανάληψη των τσιτάτων τους και τέλος! Έτοιμο το πόνημα. Και εντός «γραμμής». Κι άσε τους άλλους να τρέχουν για βοήθεια και συμπαράσταση, να μαζεύουν τρόφιμα και φάρμακα, να ψάχνουν ρούχα και κουβέρτες για να ντύσουν και να ζεστάνουν παιδιά και μανάδες, ανάπηρους και γέροντες. Πάνω από όλα, η «συνειδητοποίηση των λαών»!

Μπορεί να κάνω και λάθος και να τους αδικώ τους συντρόφους, αλλά εγώ αυτό που κατάλαβα από την ανακοίνωση είναι ένα: πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να λύσουμε τα ζητήματα με το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Frontex και όλους όσους εμπλέκονται με το δράμα, μετά όλοι μαζί να καθίσουμε να αναλύσουμε τις γεωπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή για να ξέρουμε ποιοι είναι οι εχθροί και με ποιους θα πάμε. Ε, και αφού με το καλό περάσουμε και στις καταδίκες των υπευθύνων, τότε (και μόνο τότε) να καλέσουμε το λαό σε έμπρακτη αλληλεγγύη!

Να σας πω την πικρή μου αλήθεια; Και ‘γω που είμαι επιρρεπής στην τεμπελιά, αυτό ακριβώς θα έκανα! Ξέρετε πόσο βολικό είναι να κάθεσαι σε ένα γραφείο και να μοιράζεις ευθύνες στους άλλους; Δεν υπάρχει τίποτε πιο… επαναστατικό! Ειδικά όταν επενδύεις το ραχάτι και το αραλίκι με αντιιμπεριαλιστικές κορώνες και ταξικά οδοφράγματα! Το καλυτερότερο! Αναπαύεται το μέσα σου και τύψη καμιά! «Καθαρά» πράγματα! Και προπάντων… ουμανιστικά.

Με λίγα λόγια, τζάμπα κοπιάζουν οι εθελοντές, τζάμπα και ο δήμος, τζάμπα και οι γιατροί. Γιατί αυτό που επείγει δεν είναι το γάλα και το φαΐ των παιδιών. Δεν είναι καν η ινσουλίνη του διαβητικού ή οι αντιβιώσεις των αρρώστων. Αυτό που προέχει είναι να ετοιμαστούμε για τα ακόμα χειρότερα… για να μην αναγκαστούμε αντί για προσωρινή φιλοξενία να δούμε ακόμα και καταυλισμούς…

Ακριβώς έτσι οι (κατά τ’ άλλα, διεθνιστές): ο φόβος τους είναι να μη δούμε άλλους καταυλισμούς! Και σκέφτομαι: ίδιο φόβο δεν εκφράζουν και ορισμένοι που η ίδια η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης (άλλως και ΚΚΕ) καταγράφει ως άτομα με εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό…; Να κάνω λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου