Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΦ Ω ΕΤΑΧΘΗ




 Εξανέστη τα μάλα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας επειδή, λέει, δεν του εδόθη η άδεια από το υπουργείο Παιδείας να μιλήσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης μετά από πρόσκληση του 15μελούς των μαθητών. Και μαζί με αυτόν, «αφήνιασε» όλος ο επικοινωνιακός συρφετός που (ξανα)βρήκε την ευκαιρία να ξεσπαθώσει ενάντια στην κυβέρνηση των «άθεων», των «μασόνων» και των «εθνοπροδοτών». Ενίοτε και όλων εκείνων που δεν έχουν σπουδές και πτυχία, πόσο μάλλον Master of Arts από το Harvard και Master of Theology από την Θεολογική σχολή της Βοστώνης. Βλέπετε, εντρυφούν τόσο πολύ στη Γνώση και τις Επιστήμες τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, που δεν μπόρεσαν να αντέξουν αυτόν τον… πνευματικό διωγμό! Και μάλιστα από έναν… τελειόφοιτο Λυκείου!

Παρενθετικά και πριν το… πολιτικοποιήσουμε εντελώς, πρέπον, φρόνιμο και διδακτικό θα ήταν να υπενθυμίσω σε μερικούς ότι πτυχία «επιπέδου Νικολάου» στερούνταν (για παράδειγμα) ο Παπαδιαμάντης και ο Κόντογλου, αλλά αυτό ουδόλως τους εμπόδισε να διακονούν με το έργο τους τα σεπτά και τα εύμορφα και να μας τέρπουν, να μας «φωτίζουν» και να μας γαληνεύουν εσαεί. Κυρίως; Να μας διδάσκουν τι σημαίνει μέτρο και ταπεινότητα.

Πάμε όμως στα τρέχοντα…

Αν δεν κάνω λάθος, η απαγόρευση θεολογικού κηρύγματος από εκπροσώπους θρησκευτικών δογμάτων και ομολογιών (και ουχί εισόδου, όπως τεχνηέντως αφέθηκε να… τρέχει) προβλέπεται από παλαιό νόμο. Ούτως ειπείν, η πολιτική ευθύνη της συγκεκριμένης απόφασης ανήκει αποκλειστικά στις «χριστεπώνυμες πτέρυγες» του Ελληνικού Κοινοβουλίου, γεγονός που καθιστά τη σημερινή κυβέρνηση, απλά… διεκπεραιώτρια! Το γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε ενεργοποίηση και εφαρμογή του, είναι κάτι που υπερβαίνει τις… υποψίες μου!

Είναι σωστός ο νόμος; Κατά τη γνώμη μου, α π ο λ ύ τ ω ς! Οι ρόλοι, εν προκειμένω, είναι εξ αρχής διακριτοί και ως τέτοιοι δεν πρέπει ούτε να μοχλεύονται ούτε να παραβιάζονται. Ο δάσκαλος στο σχολείο, στην τάξη και το μάθημα και ο ιεράρχης στον άμβωνα, στην ενορία και τους πάσχοντες. Ιδίως στους πάσχοντες! Απλά και καθαρά! Και για να τα «επισημοποιήσω» όλα αυτά, σας παραπέμπω στο άρθρο 13 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπου ρητά απαγορεύει τον προσηλυτισμό, για να μη θίγεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης του θρησκευτικού αισθήματος και η με αθέμιτα μέσα προσπάθεια διείσδυσης στην θρησκευτική συνείδηση του άλλου. 

Επίλογος με μερικά ερωτήματα προς όλους όσους έσπευσαν να την «πέσουν» στον υπουργό Παιδείας, ομνύοντας σε δημοκρατίες και δικαιώματα:

Πόσο άνετα θα δεχόταν όλοι αυτοί που τάχθηκαν με το μέρος του κυρίου Νικολάου την παρουσία στα σχολεία μας ενός (ας πούμε) καθολικού ιερέα; Ή για να το «προβοκάρω», ενός μάρτυρα του Ιεχωβά; Ενός ιμάμη; Ενός πεντηκοστιανού ή ενός δωδεκαθεϊστή; Γιατί, καλώς ή κακώς, κι αυτοί στην ελληνική κοινωνία ζουν και υπάρχουν και (πάλι κατά το Σύνταγμα) έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με όλους. Όχι τίποτε, αλλά για να «μετρήσουμε» τον «δείκτη δημοκρατίας» και το πόσο σέβονται και υπολογίζουν το «διαφορετικό».

Πού ήταν, αλήθεια, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας να μιλήσει για τον αντιρατσιστικό νόμο (που τώρα επικαλείται) όταν δικαζόταν στη Κρήτη ο καθηγητής Χάινς Ρίχτερ (με τις απόψεις του οποίου διαφωνώ κάθετα); Και πού ήταν να υποστηρίξει την εφαρμογή του όταν παραβιάζονταν στην πράξη από τους εγχώριους νεοναζί (μήδε του νεοδημοκράτη Τζαμτζή εξαιρουμένου);

Και το πιο «κρίσιμο»: άραγε, δεν άκουσε τίποτε αυτές τις μέρες ο κύριος Νικόλαος γι’ αυτό το newsbomb.gr και βγήκε από εκεί να καταχεριάσει τον Νίκο Φίλη και την κυβέρνηση που είναι «ενάντια στην αριστεία»; Τίποτε δεν «πήρε το αφτί του» για τη συμμετοχή του εν λόγω Μέσου στο κύκλωμα των εκβιαστών; Να υποθέσω ότι (όπως και ο συγχωρεμένος) δεν είχε χρόνο να ενημερωθεί επειδή… διάβαζε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου