Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ... ΕΠΑΜιτη



Δεοντολογικά και μόνο, όταν οι εκπρόσωποι τύπου των κομμάτων κρίνουν ότι, δημοσιεύματα που αφορούν τον πολιτικό τους φορέα, διαστρεβλώνουν και αδικούν τις απόψεις και την δράση του, οφείλουν να απαντούν απευθείας στον Μέσο που φέρει την ευθύνη της δημοσίευσής τους. Κανόνας που μάλλον δείχνει να μη σέβεται (ή και να αγνοεί), ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΠΑΜ Καβάλας, ο οποίος, αντί της «ορθής οδού», επέλεξε να απαντήσει στα όσα «καταμαρτυρούσα» στον αρχηγό του, μέσω του προσωπικού μου μπλοκ και όχι στην ίδια την εφημερίδα, ως εκ της θέσεώς του όφειλε. 

Για το όποιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του κυρίου Μιχάλη Νικήτα, μα πάνω απ’ όλα σεβόμενος τους αναγνώστες της Νέας Εγνατίας, αναδημοσιεύω τα όσα ο ίδιος υποστήριξε στο διαδικτυακό του σχόλιο.

Κύριε (Γαβ-Βαβ)βρελη το ΕΠΑΜ Καβάλας έστειλε στην εφημερίδα που ορθογραφείτε ένα δελτίο τύπου και μέχρι σήμερα δεν το δημοσίευσε η Νέα Εγνατία ενώ βιαστήκατε να αναρτήσετε την επιφανειακή και ατεκμηρίωτη άποψή σας, την περασμένη Τετάρτη 16 Μαρτίου, μόνο και μόνο για να χαρακτηρίσετε τον Καζάκη – «(Γ)Καζάκη» ακροδεξιό, μισάνθρωπο και μισαλλόδοξο και το ΕΠΑΜ και τα μέλη του ως ξενοφοβικούς και φασίστες αναπαράγοντας αβασάνιστα τις όποιες αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου όπου ο καθείς πικραμένος ή μη γράφει ότι του κατέβει. Δεν μπήκατε στο κόπο να δείτε στην περιοχή σας κι όχι στη Γόρτυνα, ότι το ΕΠΑΜ ανακοίνωνε εκδήλωση στην Χρυσούπολη Καβάλας και καλούσε τον κόσμο να φέρει στο χώρο της εκδήλωσης αναλώσιμα είδη και τρόφιμα για τον προσφυγικό χώρο φιλοξενίας της Καρβάλης ή όπου αλλού θα μας υποδείκνυαν οι εθελοντές. Γιατί κ. Γαμβρέλη το ΕΠΑΜ δεν είναι μισάνθρωπο ούτε γεμάτο ρατσιστές, ούτε φασίστες. Ακριβώς επειδή είναι Παλλαϊκό Μέτωπο δεν ζητά πιστοποιητικά πολιτικής ιδεολογίας ή κοινωνικής αντίληψης κλπ από κανέναν, γι αυτό και μπορεί να ενταχθούν στις τάξεις του και φασίστες και ρατσιστές και ομοφοβικοί και ξενοφοβικοί και πάει λέγοντας. Σαν υγιής οργάνωση όμως που πασχίζουμε να είμαστε, όλα αυτά τα στοιχεία αποβάλλονται είτε από τις διαδικασίες, είτε γιατί «καταλαβαίνουν ότι δεν τους παίρνει» και φεύγουν σαν ξένα σώματα. Διαβάστε και το ψήφισμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ για το προσφυγικό από τον Ιούνιο του 2015 και αναρωτηθείτε εκ νέου ποιο βαθμό προβλέψεων κατέχετε συγκριτικά με τον «αστρολόγο Καζάκη». 

Υ.Γ. Κυριε (Γάβ-Γάβ) βρέλη το ότι ήσασταν ΠΑΣΟΚ, γνωστόν το ότι μεταπηδήσατε στον ΣΥΡΙΖΑ, θεμιτόν ,το γεγονός ότι μεταλλαχτήκατε σε ΙσλαμοΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ δύσπεπτον...

Μιχάλης Νικήτας
Εκπρόσωπος Τύπου ΕΠΑΜ ΚΑΒΑΛΑΣ 

Κύριε Νικήτα.

Ειλικρινά, αμφιταλαντεύτηκα αρκετά αν έπρεπε να σας απαντήσω η όχι, μετά και την «δημόσια ομολογία» σας ότι στις τάξεις του ΕΠΑΜ μπορούν να ενταχθούν και φασίστες και ρατσιστές και ομοφοβικοί και ξενοφοβικοί. Το ότι ενέδωσα στις «σειρήνες του διαλόγου», το κάνω για έναν και μοναδικό λόγο: για να σας ενημερώσω ότι, ο κατ’ εξοχήν ομοφοβικός στο κίνημά σας, είναι ο ίδιος ο αρχηγός σας. Το μαρτυρούν τα «αστειάκια» του για τις «λούγκρες» και τις «αδελφές» και όλα όσα (χαριεντιζόμενος) ανέχτηκε να ακούγονται σε πρόσφατη εκπομπή του, από γνωστό καλλιτέχνη. Και πιστέψτε με, αμφιβάλω πολύ αν η «υγεία» και οι «διαδικασίες» της οργάνωσής σας, θα τον «αποβάλλουν» ποτέ από τις «γραμμές» σας. 

Αν πιστεύετε ότι αναπαρήγαγα αβασάνιστα κάποια ανάρτηση του διαδικτύου, η οποία συκοφαντεί και μέμφεται το ΕΠΑΜ, καλό και πρέπον θα ήταν να αμφισβητήσετε με στοιχεία τους δικούς σας ισχυρισμούς, πράγμα που αποφεύγετε. Προφανώς ούτε και εσείς συμφωνείτε με τα όσα ρατσιστικά (και επικίνδυνα) ειπώθηκαν από την οργάνωση του ΕΠΑΜ στη Γορτύνα, αλλά αντί της πολιτικής τους καταδίκης (που θα «έσωζε» και την τιμή του κινήματός σας), επιλέξατε το... άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Ομού μετά του αρχηγού σας. Και κάπως έτσι, ακυρώνεται και το ψήφισμα του 4ου Συνεδρίου σας για το προσφυγικό. 

Όσον αφορά την πολιτική μου διαδρομή και ιστορία, την επόμενη φορά, φροντίστε να έχετε καλύτερες πληροφορίες. Εκτίθεστε σε ανακρίβειες που (μοιραία) σας οδηγούν και σε λάθος συμπεράσματα. Συν το ότι ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω από τη ταύτιση μου με το ΠΑΣΟΚ. Εφιάλτης σκέτος... 

Τέλος, όταν επιλέγετε να «μοιράσετε» το δελτίο τύπου σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, έχετε την (ελάχιστη) υποχρέωση να προσκομίζετε μαζί και το «αντίπαλο κείμενο». Για τη τάξη των πραγμάτων και την ουσία της δημοκρατίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το μόνο που επιτυγχάνετε, είναι να δίνετε χαρά στα τοπικά κοράκια της (λέμε τώρα) δημοσιογραφίας. 

Υ.Γ.Ομολογώ ότι βρήκα άκρως χαριτωμένο και ευρηματικό το λογοπαίγνιο με το επίθετο μου. Τόσο που σκέφτομαι να το αξιοποιήσω έτι περισσότερο. Με πιάνετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου