Τρίτη 25 Ιουνίου 2013



Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ανίκανη. Επικίνδυνη είναι. Και, από ένα σημείο και μετά, άρρωστη και στα μυαλά. Κυνικά άρρωστη. Διεστραμμένη. Κι αν στο θέμα της ΕΡΤ αυτή της η αρρώστια εκδηλώθηκε με τη γνώριμη αλλεργία της Δεξιάς (και τονίζω το «Δεξιάς») προς κάθε τι που εκπέμπει (την όποια) δημοκρατία και (τον όποιο) πολιτισμό, φαντάζεστε πώς θα αντιδράσει όταν θα έρθει η στιγμή να αντιμετωπίσει την κοινωνική εξαθλίωση. Τα ανθρώπινα δράματα. Το διπλανό μας πόνο. Και μπορεί οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου να θέτουν υπό συνεχή αμφισβήτηση θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματος, οι αποφάσεις όμως κάποιων μνημονιακών κάφρων, οδηγούν τις αδύναμες ομάδες στην ολοκληρωτική σφαγή. Στην πλήρη εξόντωσή τους.

Αδιάψευστο δείγμα αυτής της (επαναλαμβάνω) Δεξιάς βαρβαρότητας, είναι η αδιανόητη πρόθεσή της να συγχωνεύσει δύο κοινωνικές δομές που, παρά την καθημερινή τους συρρίκνωση και υποβάθμιση, εξακολουθούν να σηκώνουν (σε βαθμό αυτοθυσίας) όλο το βάρος της «αντιναρκωτικής πολιτικής» και απεξάρτησης. Ο λόγος φυσικά για το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ!

Για κάποιους που δε γνωρίζουν την «διαφορετικότητα» των δύο οργανισμών (και ένεκα αυτής της άγνοιας, ταυτίζουν με ευκολία τις δραστηριότητές τους), μία τέτοια συγχώνευση θα «ακουστεί» ως… φυσιολογική και –το πιθανότερο– θα «νομιμοποιηθεί» στο συλλογικό θυμικό διά μέσου του δόγματος του κοινωνικού αυτοματισμού. Μόνον που σε αυτήν την περίπτωση, η –έστω ασυνείδητη– άγνοιά τους «συνδιαλέγεται» με τη συστηματική εξολόθρευση των ευπαθών ομάδων και την εφιαλτική πορεία προς τον θάνατο χιλιάδων νέων αγοριών και κοριτσιών. Ας το κρατήσουμε…

Και πάμε στα τρέχοντα. Κατ’ αρχάς τι σημαίνει μία συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ; Πρώτα απ’ όλα, τη «θεραπευτική σύγχυση» που θα δημιουργήσουν οι «ετερόκλητες ιδεολογίες» των δύο οργανισμών. Στη συνέχεια, την «οριακή τους λειτουργία» εξ αιτίας της μείωσης του προσωπικού, γεγονός που θα υποβαθμίσει έτι περισσότερο τις (ήδη ταλαιπωρημένες) υπηρεσίες τους. Και τέλος, τη σταδιακή απαξίωση του (θα το ξαναπώ) αυτοθυσιαστικού μεγαλείου των εργαζομένων. Συνέπεια τούτων; Η επέλαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η οποία θα εισβάλλει με όλα της τα κανιβαλικά χαρακτηριστικά για να εκμεταλλευτεί με το χειρότερο τρόπο αυτούς (και μόνον αυτούς) που θα μπορούν να πληρώνουν. Και γαία πυρί μειχθήτω…

Δύο αναγκαίες επισημάνσεις: η φημολογούμενη (και πάντα με τη γνωστή τακτική των… διαρροών) συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ ακυρώνει επί της ουσίας το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη για τα ναρκωτικά και αφήνει σε πλήρη ασάφεια όλο το θεραπευτικό πλαίσιο που εκείνο προέβλεπε. Όσον αφορά το (στυγνό) επιχείρημα του «οικονομικού οφέλους» που θα προέλθει από  μια τέτοια συγχώνευση, αυτό διαψεύδεται από τα ίδια τα στοιχεία, μιας και είναι γνωστό ότι η παραμονή στη χρήση κοστίζει στο κράτος 6 φορές περισσότερο από τη λειτουργία αποτελεσματικών προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

Βιάζομαι να προλάβω όσους σπεύσουν να χαρακτηρίσουν ανεγκέφαλους και ανεπαρκείς όλους αυτούς που σκέφτονται και υλοποιούν τέτοιες πολιτικές. Λάθος μέγα. Πρόκειται για ψυχρούς εκτελεστές! Και ως τέτοιοι εφεξής θα αντιμετωπίζονται. Τελεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου