Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013



Σιγά μην περίμεναν οι αστυνομικοί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του (εσαεί υποχωρούντα) Ρουπακιώτη για να ποινικοποιήσουν το δημόσιο λόγο. Γι’ αυτό, μόλις πήραν τη «γραμμή» (από πού άραγε;), έσπευσαν «ως έτοιμοι από καιρό» να μηνύσουν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση γιατί, λένε, τους… εξύβρισε. Ποιους; Μα αυτούς που με την προσφορά και τους αγώνες τους πασχίζουν καθημερινά για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία…!!! Θα μπορούσε να είναι και το πιο σύντομο ανέκδοτο της χρονιάς, αλλά με αυτά πια… απαγορεύεται να αστειευόμαστε.

Διότι κι αν ακόμη ο Νίκος Βούτσης τούς αποκάλεσε «μπάτσους» (και τονίζω το κι αν ακόμη καθότι η παρερμηνεία πάει σύννεφο), οι ένστολοι των Ειδικών Φρουρών της Αττικής θα έπρεπε να είναι λίγο πιο «συμμαζεμένοι» ως προς τα θέματα της Δημοκρατίας και πολύ (μα πάρα πολύ) προσεκτικοί όταν, στο «όνομά» της, εμπλέκουν πρόσωπα της Αριστεράς. Σεμνά λοιπόν. Και με μέτρο…

Και μιας και οι συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας «τυγχάνει» να έχουν ασθενική (ή και επιλεκτική) μνήμη, θα μπω στον κόπο να τους θυμίσω μερικές «λαμπρές» ιστορίες μπάτσων. Κατά τι πρόσφατες.

Μπάτσοι λοιπόν ήταν όλοι εκείνοι στη Θεσσαλονίκη που σάπισαν στο ξύλο τον Αυγουστίνο Δημητρίου στη γνωστή (παγκοσμίως) υπόθεση της ζαρντινιέρας. Μπάτσοι ήταν όλα εκείνα τα μπουμπούκια από τη Λάρισα που έκαναν «τρελό εμπόριο» ηρωίνης, χρησιμοποιώντας τους ανήμπορους τοξικομανείς, πότε ως βαποράκια, πότε ως ρουφιάνους και πότε ως διωκόμενους! Και μπάτσοι ήταν οι δεκάδες συνάδελφοί τους που έσπευσαν «αυθορμήτως» (εν ώρα υπηρεσίας;) έξω από τα δικαστήρια για να τους συμπαρασταθούν.

Συνεχίζω. Μπάτσοι ήταν οι τέσσερις αστυνομικοί του τμήματος Αλλοδαπών που βίαζαν γυναίκες, εκβίαζαν επιχειρηματίες και πουλούσαν προστασία σε μαγαζιά μεταναστών. Μπάτσοι και οι άλλοι που διακινούσαν ανυπεράσπιστους μετανάστες μαζί με… λαθραία προϊόντα. Μπάτσοι ήταν οι Ασφαλίτες στις Σέρρες που τύλιξαν σε σακούλα το κεφάλι υπόπτου κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Μπάτσοι κι εκείνοι στη Θεσσαλονίκη που επινόησαν δικιά τους μέθοδο «απόσπασης πληροφοριών» με τον κωδικό… εικονικός βιασμός!

Θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι… αύριο με τα «επίορκα στόρυ», αλλά αυτό θα είχε τον κίνδυνο της ισοπέδωσης. Του «όλοι είναι ίδιοι». Και, καθότι φανατικός αρνητής των γενικεύσεων, σπεύδω να προλάβω κάθε μορφή παρεξήγησης. Άλλωστε, τυγχάνει να έχω φίλους και γνωστούς που υπηρετούν στην Αστυνομία και γνωρίζω από «πρώτο χέρι» το ήθος και την εντιμότητά τους. Γνωρίζω τις συμπεριφορές τους και τις ευαισθησίες τους. Και αυτούς, πιστέψτε με, δεν πρόκειται να τους «χαρίσω» ποτέ στους «μπάτσους». Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι δεν μπορώ να βάλω το «χέρι στη φωτιά» και να πω ότι αυτοί είναι και η πλειοψηφία των ένστολων αστυνομικών. Μου το «αρνούνται» τα γεγονότα. Μου το «απαγορεύουν» οι έρευνες και τα στατιστικά.

Παράδειγμα; Διαβάζω από την Καθημερινή: Από τις 1.060 υποθέσεις που χειρίσθηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας το προηγούμενο έτος, η συντριπτική πλειονότητα αφορά σε έρευνες σε βάρος προσωπικού της Αστυνομίας. Πρόκειται για αύξηση κατά 21,5% των υποθέσεων διαφθοράς με πρωταγωνιστές αστυνομικούς, όπως καταγράφει έκθεση των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ για το 2012. Σύμφωνα με την έκθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, η υπηρεσία διαχειρίσθηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους 263 περισσότερες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται αστυνομικοί, σε σχέση με το 2011. Συγκεκριμένα, από τις 1.060 υποθέσει οι 710 αφορούν σε αστυνομικό προσωπικό, 260 σε υπάλληλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και 67 σε ιδιώτες!!!

Αν τώρα όλα αυτά τα συνδέσω (εκ των πραγμάτων) και με το ποσοστό που πήρε η Χρυσή Αυγή στα «ειδικά εκλογικά τμήματα» (εκεί δηλαδή όπου ψηφίζουν ομαδικά οι αστυνομικοί), τότε το μίγμα γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό. Θα πρόσθετα και άκρως επικίνδυνο για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία.

Γι’ αυτό λέω. Πρώτα τα του οίκου μας και μετά οι μηνύσεις. Εκτός κι αν… ο κύβος ερρίφθη! (Κατακούτελα!).

Υ.Γ.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το «ενοχικό μάζεμα» του ΣΥΡΙΖΑ και οι «διευκρινιστικές» απαντήσεις στα όσα «τόλμησε» να πει ο Νίκος Βούτσης. Το λες και «πολιτικό κατενάτσιο»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου