Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ Ο ΒΟΥΡΟΣ!



Μωρέ, τα λέγαμε εμείς για το πού το πάνε με αυτόν τον «εθελοντισμό», αλλά ποιος μας άκουγε. Ήταν, βλέπετε, κι εκείνη η «ανεμελιά» και η «αθωότητα» που γλύκαινε την καραμέλα της «προσφοράς», αφήνοντας παράλληλα και μία γεύση ελπίδας για… μοριοδότηση.

Τώρα όμως που μας τέλειωσαν τα παραμύθια και η στιφάδα από τις απολύσεις και τα κενά «χτυπάει» σχολειά, υπηρεσίες και οργανισμούς, βγήκαν οι τελάληδες του… τζάμπα. Κι επειδή ενός υπουργού (λέγε με Λοβέρδο) μύριοι (και μέτριοι) έπονται, διαβάστε κι αυτό:

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος απευθύνει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω για την κατάθεση αιτήσεων για την προσφορά της εθελοντικής τους απασχόλησης κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή των παραστάσεων του ΚΘΒΕ  για το χρονικό διάστημα από 10 Δεκεμβρίου 2014 έως 10  Φεβρουαρίου 2015  και σας καλεί να καταθέσετε τις αιτήσεις σας σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@ntng.gr

Ο Γιάννης Βούρος, παίδες! Ο Βούρος ο οποίος βρέθηκε στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή γιατί κάποια στιγμή άρχισε να κολλάει ένσημα στο ΠΑΣΟΚ, ψάχνει τώρα να βρει κορόιδα για να καλύψει τις οργανωτικές απαιτήσεις του μεγαλύτερου (υποτίθεται) Πολιτιστικού Οργανισμού της Βόρειας Ελλάδας. Χωρίς ντροπή και χωρίς τσίπα. Την ίδια ώρα που τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν ποσοστά ανεργίας στον κλάδο των καλλιτεχνών της τάξης του 70% και οι παλιοί του συνάδελφοι δεν έχουν πού τη κεφαλήν κλίναι, αυτός απευθύνει «προσκλήσεις ενδιαφέροντος» για δωρεάν εργασία!

Όμως, για να δείτε ότι το πράγμα έχει ξεφύγει εντελώς από τα «χαρούμενα πλαίσια» μιας «κοινωνικής προσφοράς» και πάει να γίνει «εργασιακό καθεστώς», διαβάστε μερικές από τις πονηράδες που περιέχει η σύμβαση (ναι, ναι, καλά διαβάσατε, η σύμβαση) που καλούνται να υπογράψουν (!!!) όσοι πάνε και «τσιμπήσουν» το… πολιτιστικό τυράκι του Βούρου.

Ο Εθελοντής θα προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή κατά το ως άνω χρονικό διάστημα σε όποιο τμήμα και σε όποια παράσταση κρίνεται αναγκαία από τους υπεύθυνους του ΚΘΒΕ, οι οποίοι θα καθορίζουν και το ωράριο του και δηλώνει ότι θα είναι  συνεπής στις υποχρεώσεις του και θα συμμορφώνεται στις υποδείξεις των υπευθύνων του ΚΘΒΕ, στους οποίους και θα αναφέρεται άμεσα για κάθε συμβάν που τυχόν προκύψει κατά την παροχή των εθελοντικών του υπηρεσιών.

Παραβλέποντας –αν και δε θα έπρεπε– το όλιγον φαλλοκρατικό «ο εθελοντής», ξεκινάω τις… μεταφράσεις: «συνέπεια» και «συμμόρφωση προς τα υποδείξεις» και χωρίς αντιρρήσεις για το ωράριο εργασίας! Σας φέρνει λίγο από «γαλέρα» και μεσαίωνα; Αμ το άλλο για το… ρουφιανιλίκι;
   
Ο εθελοντής υποχρεούται, αν του ζητηθεί από το ΚΘΒΕ, κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του να αποδεχθεί την ένδυση χορηγικού διαφημιστικού αξεσουάρ (μπλουζάκι, φουλάρι κ.λ.π.)

Δηλαδή, άλλοι θα τα τσεπώνουν κι άλλοι θα γίνονται «νούμερα». Και πού; Μέσα σε έναν χώρο που προάγει (είπαμε: υποτίθεται) το πνεύμα και την αισθητική. Και καρναβάλια και απλήρωτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου