Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΡΕ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ...



Πριν από λίγες ημέρες, «έπεσε» στα χέρια μου ένα δελτίο Τύπου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το «τρελό» στην υπόθεση δεν είναι αυτό καθ’ αυτό το δελτίο Τύπου (από τέτοια, χορτάτοι και μπαφιασμένοι) αλλά το γεγονός ότι υπάρχει Νεολαία ΠΑΣΟΚ! Μιλάμε για ιστορική στιγμή!

Στο κείμενο, υπό τον τίτλο Βίβα Ρένα (εμπνευσμένος θαρρώ από τα κινηματογραφικά αριστουργήματα που την «μεγάλωσαν»), η Νεολαία ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να «τη βγει» στη Ρένα Δούρου, αντιγράφοντας (στην κυριολεξία όμως) τα όσα «ανακάλυψαν» οι «επιτήδειοι της ενημέρωσης» στα Μέσα των Ψυχαρομπομπολαίων.

Για τα όσα καταλογίζουν στην καινούρια Περιφερειάρχη Αττικής (πόσο τους «καίει» όμως ε;) υπάρχουν αρμοδιότεροι εμού για να απαντήσουν. Όχι πως αποφεύγω την αντιπαράθεση (που σιγά τα δύσκολα), αλλά βαριέμαι απελπιστικά τα αφελή και παιδαριώδη. Και σιχαίνομαι τα ψέματα. Σιχαίνομαι (ας πούμε) να καταλογίζουν την σπατάλη των 8.000 ευρώ για την τελετή ορκωμοσίας στην Ρένα Δούρου, όταν και οι πέτρες ακόμη το ξέρουν ότι οι πολιτικές ευθύνες του κάθε νεοεκλεγμένου, αρχίζουν άμα το πέρας της ορκωμοσίας του.

Και όχι όλες. Αναλογιστείτε μόνο ότι η Ρένα Δούρου είναι αναγκασμένη να «ακολουθήσει» σε ποσοστό κοντά στο 80% τον προϋπολογισμό του προκατόχου της (και αλήστου μνήμης Σγουρού), μιας και από το («σοσιαλιστικό») χέρι του έχουν υπογραφεί δεκάδες δεσμευτικές συμβάσεις.

Αλλά είπα. Αυτά ας τα απαντήσουν οι σύντροφοι της κυρίας Δούρου. Εμένα άλλο με τσίτωσε κα με «φόρτωσε». Που έφτασαν στο σημείο τα «χθεσινά» να δίνουν και συμβουλές και μάλιστα με τη χρήση εκείνης της «ξινής» ειρωνείας του αφεντικού τους (ή μήπως και του… Θανασάκη του Χειμωνά;). Τι τόλμησαν τα άλαλα; Το παραθέτω αυτούσιο: Και αν όπως δήλωσε η ίδια, το πεντάμηνο (και όχι ο μήνας!) που είχε στη διάθεσή της για τη διαμόρφωση νέου προϋπολογισμού δεν ήταν επαρκές, είναι απορίας άξιο πώς βρέθηκε χρόνος για να προβλεφθεί αυξημένη χρηματοδότηση σε δήμους που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, αν χρειαζόταν βοήθεια θα μπορούσε να ζητήσει τη βοήθεια της κας. Αγγελοπούλου και του κ. Λαζόπουλου, που ξέρουν να συντάσσουν υπέρογκους προϋπολογισμούς.

Για μια στιγμή, λεβέντες μου, γιατί έτσι που το πάτε εσείς θα μας ρίξετε κατευθείαν στα… σκληρά. Κατά αρχάς –και επειδή είμαι και λίγο «πεσμένος» αυτό το διάστημα (ας όψεται η τρισκατάρατη χειμερινή ώρα)– εκείνο με τον Λαζόπουλο και τους προϋπολογισμούς από πού σας κατέβηκε; Ξέρετε κάτι και δε μας το λέτε; Ήταν σε κανένα υπουργείο ο Λάκης; Σε κάποιον οργανισμό; Ποιον προϋπολογισμό συνέταξε καλέ ο… εχθρός; Και εν τέλει, ήταν ποτέ ΠΑΣΟΚ ο άνθρωπος για να κάνει τέτοια πράγματα;

Εν (αγωνιώδει) αναμονή των απαντήσεών σας, να σας θυμίσω και το άλλο: όταν η κυρία Αγγελοπούλου συνέτασσε τους υπέρογκους προϋπολογισμούς, γνωρίζατε ποιους είχε πολιτικούς προϊστάμενους, ή μας το «παίζετε»… αγέννητα; Για κάποιον Σημίτη έχετε ακουστά; Για κάποιον Αλέκο Παπαδόπουλο; Για έναν Παπαντωνίου; Για έναν Χριστοδουλάκη; Για εκείνον τον Λαλιώτη των Δημοσίων Έργων; Για τον άλλον τον Τσοχατζόπουλο μήπως; Πώς; Μπλόκαρε η μνήμη σας; Άνοια από τώρα, πιτσουνάκια μου;

Κατά τ’ άλλα, γερά να είστε μωρέ και να γράφετε συχνά τέτοια κείμενα. Να βγάζω και ‘γω μεροκάματο με… ευκολάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου