Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ... ΥΠΟΛΟΙΠΑ (Μετεκλογικός Απολογισμός, Β΄ Μέρος)



Ας το «πιάσω» από τα… κάτω: όταν καταφέρνεις να σε «φτάνει» ο Βασίλης Λεβέντης (πόσο μάλλον και να σε ξεπερνάει μέσα στην «έδρα» του αρχηγού)… κλεισ’ το το μαγαζί πάραυτα! Ξόφλησε! Φαλίρισε!

Απολογισμών και εκτιμήσεων συνέχεια όπως καταλάβατε και, όπως πολύ καλά εννοήσατε, η ως άνω προτροπή προς όλους εκείνους που «έπεσαν» υπέρ πίστεως… ΠΑΣΟΚ! Από τους «ηρωικούς» –άμα τι και γραφικούς– υποψηφίους μέχρι τους «τρία πουλάκια κάθονταν» υπεύθυνους του προεκλογικού αγώνα. Με την ελπίδα ότι ο ολίγον «τσίου» χαρακτηρισμός να μην προκαλέσει ερεθισμούς για… μηνύσεις.

Και πάμε… παραπάνω: οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, από όποια πλευρά κι αν το «πιάσεις», ήταν η μεγάλη έκπληξη. Πρώτα-πρώτα γιατί «διέψευσαν» πανηγυρικά τις δημοσκοπήσεις που τους «έπαιζαν» στο… μπες-βγες, ύστερα γιατί κατόρθωσαν να συγκροτήσουν ένα σοβαρό ψηφοδέλτιο με ισχυρή διεισδυτικότητα και τέλος, γιατί διεξήγαγαν έναν έντιμο και συγκροτημένο προεκλογικό αγώνα, πάρα τα «ψυχολογικά ντεσαβαντάζ».

Με το ΚΚΕ, τι είχαμε, τι χάσαμε! Το ότι μέσα σε αυτήν την κρίση, μέσα σε αυτήν την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, καταφέρνει να «τσιμπάει» κάτι μοναδούλες της πλάκας, αρκεί για να καταλάβει κανείς και το μέγεθος της παρακμής του. Κι όλα αυτά, σε αντίθεση με το τοπικό ψηφοδέλτιο που –όπως και να το κάνουμε– μία… συμπάθεια στην «έβγαζε».

Τα του Ποταμιού όλα «κύλησαν» φυσιολογικά. Σε μία πόλη με έντονα (ακόμη) τα «σημάδια» του μικροαστικού της ιστού και της ντεμέκ προοδευτικότητάς του, κόμματα όπως αυτό του Θεοδωράκη θα επιβιώνουν και θα επιβραβεύονται αναλόγως. Ποιους «στέγασε»; Απογοητευμένους ΔΗΜΑΡίτες (και ΔΗΜΑΡίτισσες), «μετανοούντες» ΠΑΣΟΚους, μεταμοντέρνους συντηρητικούς, άντε και λίγους… οξυζενέ νεοφιλελεύθερους. Σούπα λες από το… Αλάτσι!

Όπως και να το κάνουμε, ένα ζόρι για το 7 και κάτι της Χρυσής Αυγής, το «τρως». Ειδικά όταν στο νομό μας καταγράφεται το πέμπτο καλύτερο πανελλαδικό ποσοστό της συμμορίας! Το ότι αρχίζει να παγιώνεται ένας σκληρός και «μπετοναρισμένος» πυρήνας από συνειδητούς (πλέον) νεοναζί, είναι από μόνο του ένα στοιχείο που σε «προσκαλεί» σε πολλαπλές εγρηγόρσεις. Κακά τα ψέματα, από δω και πέρα, το επιχείρημα του «παρασυρμένου» ή του «εκδικητή» ψηφοφόρου, αδυνατίζει τα μάλα. Μην πω ότι εξαφανίζεται εντελώς.

Η Νέα Δημοκρατία; Αναχρονιστική, επικίνδυνη, τραγελαφική! Ό,τι χειρότερο έχει παρουσιάσει μεταπολιτευτικά ο συντηρητικός (άντε και φιλελεύθερος) χώρος. Ένα συνονθύλευμα από τρικαλινούς τσομπάνους και ακροδεξιά ταγάρια, καθοδηγούμενα από πολιτικές και κομματικές μετριότητες. Κι από πίσω τους, οι ένοχες σιωπές των «σοβαρών» και «μετρημένων» του καραμανλικού κλέους. Στους τελευταίος, ο πρωτεύσας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος –φρονίμως ποιών– άφησε τους άλλους να… λαλούν κι αυτός να… χορεύει!

Για γέλια (;) και για κλάματα (;)

Σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρέθηκαν 35 νομάτοι που ψήφισαν ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.! Πού είναι η είδηση; Ότι και οι 35 προέρχονταν από Εκλογικά Τμήματα της πόλης. Κι έπειτα κάποιοι λένε τους Λιμεναριώτες… τρακοσάρηδες!

ΚΑΙ ο Λεβέντης ΚΑΙ ο Γκλέτσος πάνω από το Κίνημα του Παπανδρέου. Ξυπνάει ο κόσμος!

Με το Ill be back του General Douglas MacArthur «έκλεισε» το μετεκλογικό του μήνυμα ο Γιώργος Καλαντζής! Όλοι έχουν δικαίωμα στα όνειρα. Ακόμη και τα απατηλά!

Οι 420 (όλες κι όλες) ψήφοι της ΔΗΜΑΡ! Έγκλημα και Τιμωρία; Μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου