Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ



Στην πολιτική, οι έχοντες πείρα και σωφροσύνη κρατάνε πάντα μικρά καλάθια. Και δε βιάζονται. Έχουν υπομονή και καρτερικότητα. Πάει να πει, σύνεση.

Τα λέω αυτά, ενθυμούμενος τα όσα περί «πασοκικής διείσδυσης» στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονταν στεντορείως οι «καθαροί» του αντίπαλοι, προβάλλοντας καθημερινά τα ονόματα των «έξω από δω». Ήγουν, του Κοτσακά, του Κουρουπλή, της Σακοράφα, του Κοτζιά ή –για εκείνους που αρέσκονται και σε πιο μπρουτάλ καταστάσεις– εκείνα των Ραφτόπουλου, Καλφαγιάννη και Φωτόπουλου.

Αλλά επειδή οι καιροί –εκτός από τα γνωστά τους γυρίσματα– μας προκύπτουν πολλές φορές και… γκαστρωμένοι, δεν άργησαν να γεμίσουν με «πράσινα εξώγαμα» όλα τα μέχρι εχθές «κόμματα της παρθενίας».

Κι αν (ας πούμε) για τη ΔΗΜΑΡ η μεταγραφή–μετάγγιση της κυρίας Κοππά (άντε και του… Τσουμπάκη) θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και στο ντούκου καθότι οι εκεί σύντροφοι έχουν «χαλαρές» τις (πολιτικά μιλώντας) ηθικές αντιστάσεις, δε θα τολμούσα ποτέ να πω το ίδιο και για το ΚΚΕ, αφού τα πράγματα εκεί είναι κατά τι πιο… καλογερικά!

Αυτά μέχρι προχθές και λίγο πριν βγει ο σύντροφος Κουτσούμπας να ανακοινώσει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Γιατί, με το που άρχισε να διαβάζει τα ονόματα, μία μικρή ιδεολογική ταραχή θα πρέπει να την πήραν όλοι τους εκεί μέσα. Από τη μια να σου «σκάει» ο εκ της Νέας Δημοκρατίας προερχόμενος Νίκος Αγγέλου και από την άλλη η εκ του ΠΑΣΟΚ ορμώμενη Νατάσα Παναγιωταρά, ε, όσο να ‘ναι, σου χαλάνε αμέσως την… γλυκιά μονοτονία. Και ψάχνεσαι…

Αλλά επειδή το ΚΚΕ εκτός από κόμμα (ταξικό εννοείται) είναι και ολίγον… κολυμβήθρα, δείτε πώς δικαιολόγησε τα «ανήκουστα» (πάει να πει αυτά που μέχρι χθες κατηγορούσε) και πώς «καθάρισε» τις όποιες απορίες στην ερώτηση του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας για το τι σηματοδοτεί η σύνθεση των υποψηφίων με τη συμμετοχή προσώπων από άλλους κομματικούς χώρους. Απολαύστε απάντηση διά στόματος Γραμματέως:

Το βασικό που χαρακτηρίζει το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές είναι ότι σ’ αυτό υπάρχουν έμπειροι αγωνιστές απ’ την εργατική τάξη, επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου, διανοούμενοι, επίσης από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, πολλοί νέοι και γυναίκες. Το ότι ανάμεσα σε αυτούς που συνεργάζονται με το ΚΚΕ υπάρχουν υποψήφιοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ ή άλλα κόμματα, έχοντας και τις διαφορετικές τους οπτικές, αποδεικνύει ότι μέσα στο κίνημα ο καθένας έχει τη δυνατότητα να βγάλει συμπεράσματα και να δει ποιος είναι μαζί του και ποιος είναι απέναντι, με ποιον χρειάζεται να συνεργαστεί, να συστρατευτεί, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του.

Εντάξει, ειδικός δεν είμαι, αλλά αν αυτό δεν είναι το απόλυτο οπορτουνιστικό και ρεβιζιονιστικό βραχυκύκλωμα, τότε ποιο; Και, όπως είπε και η φίλη μου η Βασιλική, θου Στάλιν, φυλακή τω στόματί μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου