Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ"



Στο παντελώς άγνωστο (μα και ολίγον «περίεργο») portal με την «παρδαλή» ονομασία triklopodia.gr, βρίσκεται αναρτημένο ένα κείμενο, το περιεχόμενό του οποίου υπογράφει κάποιος Γιώργος Καρακίτσος. Τίτλος του; ΣΥΡΙΖαίος σκότωσε ταξιτζή!

Δυστυχώς, αυτό το άθλιο (και καθ’ όλα προβοκατόρικο) κείμενο το προβάλλει (και το προωθεί), μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, ένας άνθρωπος εγνωσμένης πολιτικής σοβαρότητας και άμεμπτης ηθικής. Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος!

Κανονικά, η μεγάλη εμπειρία του κυρίου Μαρκόπουλου θα έπρεπε να τον είχε προστατέψει από αποκοτιές, ευκολίες και «αυθορμητισμούς», έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει με μεγάλη περίσκεψη τα όποια «ιδεολογικά σύνδρομα» και τις όποιες «αστυνομικές διεγέρσεις» που λανσάρει τελευταία ο φαηλοεξτρεμισμός της μετεμφυλιακής Δεξιάς. Πολύ περισσότερο, να μην παρασύρεται από επικίνδυνες και ζοφερές επικοινωνιακές τακτικές που εξισώνουν τους κατά συρροή δολοφόνους της Χρυσής Αυγής με την Αριστερά. Γιατί (και πέραν των άλλων) με αυτόν τον τρόπο προσβάλλει και (εμμέσως) στοχοποιεί τους φίλους–συνομιλητές του στο διαδίκτυο, οι οποίοι τυγχάνει να ανήκουν και στα «αριστερά» του. Ανάμεσά τους και εμένα.

Και θα πρέπει (έστω και εκ των υστέρων) να καταλάβει ότι η «υποστήριξη» τέτοιων κειμένων «δίνει» όλους εμάς της «άλλης πλευράς» ως… εν δυνάμει δολοφόνους. Όσο υπερβολικό και ακραίο κι αν ακούγεται. Αφήστε που ένα αγοραίο κείμενο όπως αυτό του Καρακίτσου αποκτά αυτομάτως άλλο «κύρος» και άλλη «ποιοτική διάσταση» όταν υιοθετείται από ανθρώπους σαν τον κύριο Μαρκόπουλο. Μένει στον ίδιο λοιπόν να αναλογισθεί τις πολιτικές (αλλά και προσωπικές) προεκτάσεις από έναν τέτοιο συμψηφισμό και να πράξει ό,τι του φωτίσει ο Θεός. Ειδάλλως, δεν έχει παρά να αρχίσει τις διαγραφές των… αριστεροkiller «φίλων», αφού ο κίνδυνος της… υπόθαλψης ελλοχεύει από παντού.

Τι ακριβώς γράφει ο απερίγραπτος αρθρογράφος και κοινοποιεί ο κύριος Μαρκόπουλος; Αντιγράφω τα «καυτά σημεία»: 

…Πέρυσι στην Πάρο έγινε ένα φρικτό έγκλημα, προηγήθηκε μια ληστεία σε τράπεζα και όπως οι ληστές έβγαιναν από αυτή συνάντησαν έναν ταξιτζή τον οποίο και σκότωσαν. Ο ληστής - δολοφόνος λίγες μέρες πριν είχε δηλώσει σε πασίγνωστο αριστερό site και είχε ευχηθεί να γίνει κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.

…Με λίγα λόγια; Είχε παραδεχτεί τις πολιτικές του απόψεις. Δεν τον κατηγορώ για αυτό. Είναι δικαίωμα του καθενός να ψηφίζει και να πιστεύει ότι θέλει. Αλλά όπως καταλαβαίνουμε όλοι από αυτά του τα λόγια ήταν ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από λίγες μέρες ΚΑΙ κάνει μια ληστεία αλλά ΚΑΙ δολοφονεί έναν αθώο άνθρωπο -που ήμαστε 100% σίγουροι ότι δεν είχε προκαλέσει με τις πολιτικές του πεποιθήσεις- αλλά τότε όλοι μίλησαν για έναν ληστή, για έναν δολοφόνο. Κανένας όμως δεν αναφέρθηκε και πουθενά δεν έγινε τόσος μεγάλος "ντόρος" για τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Πότε δεν είπαν "ΣΥΡΙΖαίος σκότωσε ταξιτζή" ή "Συμμορία ΣΥΡΙΖαίων ενεπλάκει σε δολοφονία".

…Δεν θα μπω στην διαδικασία να συγκρίνω τα μέλη του κάθε κόμματος. Ούτε είμαι εγώ που θα δικάσω και θα πω αν τα μέλη της ΧΑ είναι περισσότερο εγκληματίες από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι πως κάθε δολοφόνος έχει μια κομματική ταυτότητα. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα μέλη της ΧΑ ίσως να είναι πιο επιρρεπή σε αυτά τα θέματα. Όμως πολλές φορές βλέπουμε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν 10 φορές χειρότερα εγκλήματα και τότε κανείς δεν αναφέρεται στην κομματική ταυτότητα του δράστη. Θα σας θυμίσω το αίσχος της Marfin με 3 θύματα και 1 έγκυο γυναίκα. Επίσης θα σας θυμίσω την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη.

Προσπερνώντας τα άσχετα, ανιστόρητα, αναληθή και απάνθρωπα σχόλια των διάφορων κρετίνων της τοπικής πατριδοκαπηλείας (οι οποίοι άμα τει «οσφρήσει αίματος» έσπευσαν να  μακελέψουν με τα σχόλιά τους κάθε έννοια λογικής), σπεύδω να αντιπαραβάλω τα εξής… πρακτικά, απέναντι σε ένα κείμενο που κινητοποιεί νοσηρούς και εμφύλιους διχασμούς.

Έχουμε και λέμε: γιατί ο αρθρογράφος ξεχνάει (;) να αναφέρει ότι η δολοφονία του ταξιτζή προέκυψε από τη στιγμή που αυτόκλητα ανέλαβε την καταδίωξη τού (μέχρι εκείνη τη στιγμή) ληστή; Δε γνωρίζει ότι όταν κάποιος γίνεται «μέρος του προβλήματος», μοιραία συμμετέχει ενσυνείδητα και στα αποτελέσματά του; Όσο τραγικά και αποτρόπαια είναι αυτά και όσο καταδικαστέα.

Επίσης: ποιο είναι αυτό το «πασίγνωστο αριστερό site» για να μπούμε να διαβάσουμε και εμείς την περιβόητη «δήλωση». Να εικάσω ότι είναι της ίδιας πολιτικής φερεγγυότητας με αυτό που γράφει και ο εν λόγω αρθρογράφος (ή και φέρελπις Χρύσανθος Λαζαρίδης);

Το πλέον αισχρό; Όταν φτάνει στο σημείο να συνδέσει ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ με τους θανάτους της Marfin και το θάνατο του Μανώλη Καντάρη. Προφανώς (και πάλι) θα «αγνοεί» τις δηλώσεις της οικογένειας του δεύτερου ενάντια στις κραυγές και τις «εκμεταλλεύσεις» του άδικου χαμού, αλλά και τις δραματικές εκλύσεις της για «σιωπή» και σεβασμό προς το νεκρό. Και, φυσικά, ποιεί την νύσσα για την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου εις βάρος του ιδιοκτήτη της Marfin, που, ένεκα των ευθυνών του για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας του κτιρίου της τράπεζας, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 22 χρόνια φυλακή! Αφήστε που αποσιωπάται εντελώς η περίφημη δήλωση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη (και νυν κάτι άλλο στη σημερινή) Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι είναι ζήτημα ημερών η σύλληψη των ενόχων… τους έχουμε ήδη στα χέρια μας!!! Να υποθέσω ότι το «πάγωμα» των συλλήψεων έχει να κάνει με το ότι οι έρευνες… πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένες; Κοινώς, «έδειξαν» άλλα;

Λυπάμαι ειλικρινά που αυτό το παραληρηματικό άρθρο (φρονώ και καλοπληρωμένο) το «συνυπογράφει» ένας τόσο αγαπητός και  καλλιεργημένος άνθρωπος. Και μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία που από όλους μας απαιτείται σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Μένω απλά με την ελπίδα της «επανόρθωσης»…

1 σχόλιο:

  1. Αναμένω την δημοσίευση της απάντησης που έστειλα σχετικά με το δημοσίευμα αυτό, στην "Ν. Εγνατία", όπου πρωτοδημο΄σιεύτηκε το κείμενο αυτό.
    Θ.Α. Μαρκόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή