Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΤΟΣΗ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...



Τέτοια αθωότητα στις μέρες μας, κύριοι…
Δημήτρης Πουλικάκος

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από αυτό το «αντιναζιστικό κρεσέντο» που έχουν επιβάλει τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, βοηθούμενα (ή και ωθούμενα;) και από την απαράδεκτη τακτική του «φόρα παρτίδα» που εφαρμόζουν οι εισαγγελικές αρχές. Για να είμαστε δίκαιοι και σοβαροί: η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη (και δεν της επιτρέπεται) να καταφεύγει σε τέτοιου είδους «θεάματα» για να αποδείξει τη δύναμη και τις ικανότητές της. Το έγραφα και τότε που κατά κόρον συνέβαινε με τις συλλήψεις των αντιεξουσιαστών ή των μελών των (όποιων) τρομοκρατικών οργανώσεων, το λέω και το υποστηρίζω με την ίδια ένταση και τώρα που στη θέση του κατηγορούμενου βρίσκονται τα στελέχη και οι πραιτοριανοί της Χρυσής Αυγής. Καθαρά πράγματα.

Όμως, μέσα σε αυτόν τον επικοινωνιακό παροξυσμό, «όλα τα λεφτά» είναι οι «αιφνιδιασμένοι» δημοσιογράφοι του MEGA του ΣΚΑΪ του Ant1 και του ALPHA. Οι «εκπλήξεις» τους πάνε κι έρχονται. Οι «ανακαλύψεις» τους επιφέρουν εντονότατες οφθαλμικές διογκώσεις. Ο «βρασμός» και η «οργή» τους τούς βγάζει έξω από τα σινιέ ρουχαλάκια τους. Και η εκφορά του λόγου τους, πολύ πιθανόν αύριο–μεθαύριο να διδάσκεται σε ειδικά σεμινάρια υποκριτικής. Εν ολίγοις, τα άξια τέκνα των «σχολών δημαγωγίας», ξανά επί τω έργω…

Και κάπου εκεί, ανάμεσα σε antifa Πρετεντέρη και έξαλλο αντιναζί Πορτοσάλτε, ακούω ξαφνικά το Σταμάτη Μαλέλη από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και νιώθω ωσάν να βρίσκομαι σε άλλη χώρα. Ότι δεν «έζησα» τον «πολιτισμό της Πετρούλας» που ο ίδιος επέβαλε ως διευθυντής ειδήσεων στο STAR (και λίγο πριν «μεταπηδήσει» στην… ευρύχωρη ΔΗΜΑΡ). Ότι δεν είχα υποστεί όλο το αισθητικό ξεχαρβάλωμα από τις εκλεκτές του ιδέες. Ότι δε χόρτασα από σκυλάδικα, από ξεκατινιάσματα, από μεσημεριανούς εξευτελισμούς και από εκατοντάδες ταινίες που πλάσαραν τη βία, τα όπλα και τους παλληκαράδες μπάτσους. Αυτός ο κοινωνικά ανεύθυνος τυπάκος, που λέτε, έφτασε στο σημείο να εγκαλεί την Αυγή και το Ριζοσπάστη γιατί (άκουσον–άκουσον), υποβάθμιζαν το γεγονός της σύλληψης του Μιχαλολιάκου!

Πού ακούστηκε! Ο Μαλέλης να ζητάει συμμόρφωση από την Αριστερά! Ο μιντιακός αρχιμάστορας της πλέμπας. Ο άνθρωπος που έβγαλε στη δημόσια φόρα (και θέα) όλα τα κουλά και τα παρτσακλά της ελληνικής παρακμής. Όλες τις καλντεριμιτζούδες πολυτελείας. Όλη τη σούρα και τον καψουροτσαμπουκά των Σφακιανάκηδων, των Βέρτηδων και των Πλούταρχων. Που γέμισε τις οθόνες με τους κώλους και τα βυζιά της Μυκόνου. Αυτός που έκανε την πουτανιά και το νταβατζηλίκι χαϊλίδικη είδηση. Κι αυτός που «κρέμασε» στα δελτία του τα πρόσωπα των αδύναμων και ανυπεράσπιστών οροθετικών γυναικών, λες και επρόκειτο για την μεγαλύτερη απειλή της χώρας.

Αυτός και οι υπόλοιποι. Όλη η επικοινωνιακή μαστροπεία που εξέθρεψε και διόγκωσε τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας «ουρώντας» ποικιλοτρόπως επάνω στην πνευματική και πολιτιστική της περιούσια, έχει σήμερα μούτρα (γιατί θράσος είχε πάντα) να βγαίνει και να οικτίρει το φασισμό και το νεοναζισμό. Μαλέληδες και Ευαγγελάτοι. Τρέμηδες και Μπάμπηδες. Αυτοί που, για πάνω από είκοσι χρόνια, έχουν μετατρέψει έναν ολόκληρο λαό σε «τηλεκατευθυνόμενο αυνάνα», μοιράζοντάς του αφειδώς ντρόγκες υποκουλτούρας.

Κι αυτά τα ίδια αλητήρια τσιράκια της μιντιακής εργολαβίας, τολμάνε και κουνάνε το δάχτυλο σε εκείνους που, όταν τους τα έλεγαν και τους τα φώναζαν, παρίσταναν τους… αντικειμενικούς και τους «καταχωρούσαν» αμέσως στους «υπερβολικούς» και τους «γραφικούς», δίνοντας ταυτόχρονα χώρο και ακροαματικότητα στις «αγανακτισμένες Σκορδέληδες». Τολμάνε οι άκαπνοι να δίνουν «συμβουλές τακτικής» σε ανθρώπους που έχουν φάει το ξύλο της αρκούδας από τα χρυσαυγίτικα τέρατα και τα επίορκα κολλητάρια τους στην Αστυνομία και το Στρατό. Αυτοί που έκαναν το μακιαβελισμό «δεύτερη φύση» και «έφτυσαν» ξεδιάντροπα δημοκρατίες, ηθικές και αξιοπρέπειες, να παριστάνουν τώρα τους τιμητές. Τις «άβγαλτες» και «αθώες περιστερές». Και, όπως το πάνε, μην εκπλαγείτε αν τους δείτε σε λίγο και στην πλευρά των… φρονίμων παρθένων.

Καθότι και η μωρία μας… σύννεφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου