Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ



Καλά το λένε τελικά: όσο ζεις μαθαίνεις! Και ‘γω –που στο κουρμπέτι χρόνια σχεδόν τεσσαράκοντα– μόλις τώρα έμαθα ότι υπάρχει Σύλλογος με το όνομα Δημόκριτος, βασικός σκοπός του οποίου είναι να παρέχει στήριξη στις επενδύσεις στην περιοχή μας! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η «τουριστική υπεύθυνος» του εν λόγω φορέα Έλσα Βακιρτζή, το όνομα της οποίας έγινε (λέμε τώρα) ευρέως γνωστό από τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Παππά.

Η κυρία Βακιρτζή, που λέτε, οργανώνει προγράμματα επισκέψεων (κάτι σαν… Elsa Travel)  σε μεγάλες επενδυτικές μονάδες της περιοχής, για να γνωρίσουν οι (και καλά) ψαγμένοι εκδρομείς της, τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που απορρέουν από τις δραστηριότητες των πάναγνων και φιλόστοργων επενδυτών. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων, ο Σύλλογος Δημόκριτος (άλλως και: παρ’ τ’ αυγό και κούρευτο) βρέθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα στα Μεταλλεία της Κασσάνδρας, για να ξεναγήσει τα μέλη του (είπαμε, τα «ψαγμένα») στα ευάερα και ευήλια ορυχεία της Hellas Gold.

Τι αποκόμισαν από αυτήν την αξέχαστη εμπειρία των δύο (άντε τριών) ωρών στις στοές; Ότι η εταιρεία έχει σοβαρό επενδυτικό σχέδιο, διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας, αφού προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας σε καιρό οικονομικής κρίσης…

Εγώ που είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος, δε θα είχα κανέναν λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενα των εκδρομέων –ακόμη και το «όραμα» κάποιου Κώστα Ποδάρα που ευελπιστεί να γίνει κάτι ανάλογο με τις Σκουριές και στο… χρυσοφόρο Παγγαίο– αν όλα αυτά τα ωραία και ενθαρρυντικά δεν καλύπτονταν από την «ευγενική χορηγία» της Hellas Gold! Και, κατ’ επέκταση, αν οι «φίλοι των επενδύσεων» δεν παρουσιάζονταν στο διαφημιστικό της φιλμάκι ως προπαγανδιστές της εταιρίας, ως «λαγοί» και ως… γλύφτες της!

Γιατί εδώ μιλάμε για… πολύ γλείψιμο, αδέλφια μου! Τόσο που αμέσως να αρχίζεις να υποψιάζεσαι και να αναρωτιέσαι: τόση αθωότητα πια εκεί στον… Δημόκριτο; Και τόση πρεμούρα από που; Τέτοιος γκαϊλές;

Φως φανάρι. Η Hellas Gold –«βοηθούμενη» σαφώς και από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας– έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μία επικοινωνιακή αντεπίθεση για να εξωραΐσει τη στραπατσαρισμένη της εικόνα στην κοινωνία. Αλλά επειδή τους «ζήσαμε» τους «πρόθυμους» και με τα δικά μας στη Βάσοβα και το Λιθάνθρακα, δε μασάμε. Γνωστή η τακτική και γνωστοί οι τύποι. Ντεμέκ πασχίζουν για την ανάπτυξη, ντεμέκ αγωνιούν και νοιάζονται για την ανεργία (αλλά μην τους είδατε σε καμία κινητοποίηση), ντεμέκ ευαίσθητοι για το περιβάλλον. Γενικώς… εκδρομείς!

Ε, και από καμιά φορά και λιγάκι ιδιοτελείς. Να τα λέμε κι αυτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου