Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;



Κοιτά να δεις τι μαθαίνει ο άνθρωπος σ’ αυτήν την ηλικία! Μετά από ελέγχους που διενήργησαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προέκυψε ότι εκτός από τους «συνήθεις υπόπτους» κοπανατζήδες (όρα, γιατρούς, μηχανικούς, εργολάβους, επιχειρηματίες), φοροδιαφεύγουν και οι… ιερόδουλες! Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από τους ελέγχους –μιλάμε για «χοντρά» ποσά στα μαύρα ταμεία των… ευυπόληπτων– εμφανίζεται και μία ιερόδουλη η οποία προσαύξησε την περιουσία της κατά 183.923,88 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης του ποσού!

Δεν κάνω πλάκα. Με αυτήν ακριβώς τη διατύπωση περιγράφει το γεγονός το δελτίο Τύπου της αρμόδιας υπηρεσίας! Δεν προκύπτουν, λέει, αίτια και πηγές! Πήγαν να κάνουν έλεγχο σε ιερόδουλη και περίμεναν να ακούσουν από πού «βγήκαν» τα 183.923,88 ευρώ! Καλέ, αν άρχιζε να σας διηγείται τους τρόπους και τις περιπτώσεις, δε θα ήταν έλεγχος! Ροζ γραμμή θα ήταν! Τι να σας έλεγε, βρε, το κορίτσι; Τόσα από την πεολειχία και τόσα από το… σοδομικόν; Πάτε καλά;

Αλλά εδώ προκύπτουν και άλλα, εξόχως… σεξοκοινωνικοπολιτικά ζητήματα! Για παράδειγμα: ποιος πελάτης θα πάει για να ξεχαρμανιάσει και θα έχει στο μυαλό του την… απόδειξη; Το φαντάζεστε πάνω στη μεγάλη στιγμή, πάνω στην «ώρα της κρίσεως» να αρχίσει να σκέφτεται κάποιος το… χρέος προς την πατρίδα; Πάει το… πουλάκι (τσίου)! Πέταξε!  

Ύστερα είναι και το άλλο: άντε πες ότι όλα γίνονται με την τάξη που επιβάλλουν τα… μνημόνια και οι δανειστές και βρίσκεται ο επιβήτορας με την απόδειξη στο χέρι! Πού να την προσκομίσει; Σε ποια έξοδα να την συμπεριλάβει; Στα τακτικά; Ή στα… άτακτα; Και τι να πάει να πει στον εφοριακό; Κοίτα, μεγάλε, αυτή εδώ των 100 ευρώ είναι από… ορμές; Και τι να διεκδικήσει από αυτό; Χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης;

Από την άλλη, είναι και η ιερόδουλη! Θα έχει τις ίδιες επιδόσεις όταν είναι φορτωμένη και με το άγχος της ταμειακής; Μην πω για τα σύρε-έλα του ΦΠΑ. Πού να κατατάξει η άμοιρη το… φυσιολογικόν και πού το… ολονύκτιον; Στο 13 τοις εκατό; Στο 24; Ξενέρωμα σκέτο! Και να έχει κι από πάνω τον άλλον να περιμένει με το… (μην πω) στο χέρι! Μαρτύριο μέγα!

Τούτων λεχθέντων, επαναφέρω στο δημόσιο διάλογο τον διαχρονικά κοινωνικό ρόλο του εν λόγω επαγγέλματος και ζητώ την πλήρη απαλλαγή του από τη φορολογία. Ίνα εφαρμοστεί και στην πράξη ο καταπιεσμένος λαϊκός πόθος: να γυρίσει ο τροχός, να γαμήσει κι ο φτωχός. Ουφ, το ‘πα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου