Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

TrEDy



Υπάρχει, λέει, ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ονόματι TED που σκοπεύει (κρατηθείτε) στη διάδοση αξιόλογων ιδεών! Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων και των δράσεών του είναι οι Τέχνες, οι Επιστήμες, η (αλίμονο) Επιχειρηματικότητα και το… Design! Τα δε μέλη του – εθελοντές που δραστηριοποιούνται στη Καβάλα (αν κρίνω και από το ρεπορτάζ της Νέας Εγνατίας) «φέρνουν» αρκετά στους αντίστοιχους του… Ποταμιού! Σύμπτωση; Θα σας γελάσω!

Το TED (που νεοελληνιστί σημαίνει: Technology Entertainment και Design) είναι αυτό που έλειπε από την ελληνική κοινωνία! Γιατί, εδώ που τα λέμε, χωρίς το TED πώς εμείς  θα γνωρίζαμε τις αξιόλογες ιδέες ενός Ράμφου, ενός Αρίστου Δοξιάδη, ενός Paul Ευμορφίδη (ναι, αυτού της Coco-Mat που κάποτε είχε πει το φαεινό η κρίση είναι… καλοδεχούμενη γιατί αλλάζει συνήθειες!!!), ενός (εδώ προσκυνώ) Αλέξη Παπαχελά, οι ιδέες του οποίου προσομοιάζουν με αυτές των… βαφών για μαλλιά! Πώς, αν δεν ήταν οι «κεφάτοι» του TED;

Γιατί από «κέφια», άλλο τίποτε οι εθελοντές! Κι από «χαρά»; Γεμάτοι! Άλλωστε, η επαναφόρτιση της ζωής (!) είναι μία πολύ τσίου υπόθεση και δεν χωράει ιδεολογικά βάρη! Αυτά είναι για τους μουρτζούφληδες τους αριστερούς που, αντί να τρέχουν σε γιορτές-προθαλάμους και σε χάι events (!), προτιμούν να μοιράζουν ρούχα και τρόφιμα σε πρόσφυγες! Αντί να οργανώνουν workshops για να αφυπνίσουν σκέψεις και αισθήσεις (!), κάθονται και μιζεριάζουν με τις φτώχειες και τα μνημόνια! Κι αντί να φροντίσουν για τον εκμοντερνισμό του κινήματος με τίποτε Life Re-Loading, αυτοί εκεί: στις ντουντούκες και τα συνθήματα!

Δεν ξέρω αν το «πιάσατε», σύντροφοι, αλλά τα χαΐρια και οι προκοπές βρίσκονται αλλού! Αφήστε λοιπόν τα σύνθετα και τα περίπλοκα και εναρμονιστείτε με την ποικιλία της ύλης (!) κατά πώς λέει και η Curator Licensee (κάτι σαν τις δικές σας καθοδηγήτριες αλλά στο πιο… άτριχο)! Χαλαρώστε και ξεκολλήστε! Δείτε το μέλλον μέσα από ένα cocktail party! Μέσα από το βλέμμα του… Λάνθιμου! Από το αχανές νόημα ενός χίπστερ! Πάρτε το πιο… μινιμαλιστικά! Γυρίστε το στο πιο… ΤrEDy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου