Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΚΙ ΟΜΩΣ...



Αν υπάρχει μία δημοτική παράταξη που «κερδίζει» μέχρι τώρα τις εντυπώσεις (ενίοτε και την ουσία) από τη δράση και τη παρουσία της εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή είναι η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου, Καβάλα Ο Τόπος Της Ζωής Μας! Έκπληξη; Κατά κάποιον τρόπο ναι! Διότι, κακά τα ψέματα, τίποτε ανάλογο δεν προμηνούσε η άνευρη, γενικόλογη και άνευ στίγματος προεκλογική της πορεία. Στη καλύτερη, άντε μία αξιοπρεπή και έντιμη παρουσία στις (εν πολλοίς μίζερες και νυσταλέες) συνεδριάσεις του «τοπικού κοινοβουλίου».

Κι όμως! Μέσα σε δύο χρόνο, η «ωρίμανση» είναι κάτι παραπάνω από εμφανής! Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στις μέχρι τώρα δημόσιες παρεμβάσεις της παράταξης (που ΚΑΙ τακτικές είναι ΚΑΙ καίριες), για να διαπιστώσει την πρόοδο των επεξεργασιών της και το ενδιαφέρον των επιχειρημάτων της. Αποτέλεσμα προφανώς μιας συνεπούς και καλά οργανωμένης προετοιμασίας που συντελείται στα ενδότερά της. Αυτή ενδεχομένως που καταφέρνει να ελαχιστοποιεί και τις όποιες (έμφυτες) αδυναμίες «κουβαλάει» ο επικεφαλής της.

Το επίτευγμα δεν είναι μικρό. Σπάνια δημοτική παράταξη που στερείται «κομματικής στέγης» κατορθώνει να «κουμαντάρει» τόσο πετυχημένα το εκλογικό της ποσοστό. Πόσο μάλλον να το εκπροσωπεί και επάξια. Όχι μόνο πάνω σε ένα τυπικό αντιπολιτευτικό πλαίσιο, αλλά και σε μία προοπτική... διακυβέρνησης!

Υπερβολή; Πολύ πιθανόν! Αλλά την στιγμή αυτή μικρή σημασία έχουν οι προβλέψεις και οι εικασίες. Αυτό που πρωτίστως μετράει είναι το τι «εκπέμπει» σήμερα η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου. Και αναμφίβολα, στο σημείο αυτό, η υπεροχή της απέναντι των υπολοίπων είναι αναμφισβήτητη. Και για να το «υπερβάλω» ακόμη πιο πολύ (ή και για να το... προβοκάρω), θα έλεγα ότι «παίζει» και... άνευ αντιπάλου!

Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά; Ο τρόπος με το οποίο η παράταξη επέλεξε να διαχειριστεί τις απόψεις και τις προτάσεις της. Χωρίς μεγαλοστομίες και «εκκεντρισμούς», χωρίς φλύαρες επαναλήψεις και κουραστικές συμβατικότητες, χωρίς τις «παραδοσιακές φορτίσεις» και τις γραφικές αντιπαλότητες, καταφέρνει να οικοδομήσει έναν λόγο αρκούντως αυτοδιοικητικό, με ιδιαίτερη σαφήνεια και με απαράμιλλο μέτρο. Θα πρόσθετα δε και με πολιτική ποιότητα.          




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου