Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ... ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΙ



Έχει δίκαιο ο Κωστής Σιμιτσής! Κρίνοντας από τις μέχρι τώρα «διαρροές», όντως, τα 80.000 ευρώ που προτίθεται να «σκορπίσει» η δημοτική αρχή για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δεν αντιστοιχούν διόλου με το εύρος και το ενδιαφέρον που αυτές προκαλούν. Αυτό σε ότι αφορά το οικονομικό και πολιτικό μέρος της υπόθεσης. Στο άλλο όμως, το αισθητικό (ενίοτε και το πολιτιστικό) κομμάτι των εκδηλώσεων, η ταύτιση με αυτές μοιάζει να είναι απόλυτη. Όχι μόνο της παράταξης του πρώην δημάρχου, αλλά σύμπασας της αντιπολίτευσης.

Που επικεντρώνεται η ταύτιση; Μα στο ίδιο το... πνεύμα των Χριστουγέννων, έτσι όπως αυτό έχει «σουργελοποιηθεί» τις τελευταίες δεκαετίες! Διάστημα που το κάθε βλαχαδερό της αυτοδιοίκησης, αποτίναζε (ή έτσι νόμιζε) την πνευματική του ένδεια με τα καρουζέλ, τα παγοδρόμια και τους τάρανδους. Σε συνδυασμό δε με την πλαστική ευμάρεια και τις «εθνικές μας ψευδαισθήσεις», το «τσίρκο» πήρε διαστάσεις συλλογικού γούστου.

Κάπως έτσι, οι τριτοκοσμικοί παράγοντες των δημοτικών αρχών (επικουρούμενοι από την απαιδευσιά και την αγραμματοσύνη των «δημοσιογράφων με τα μαρκούτσια»), έστηναν στους κακάσχημους δρόμους και στις θλιβερές πλατείες την εορταστική τους πραμάτεια, ζώντας το «όνειρο του πετυχημένου»! Μέχρι που κάποια στιγμή ήρθε ένας δήμαρχος από τη  Δράμα και τους πήρε τα... σώβρακα! Κοινώς, τους έκανε όλους να λιμπίζονται την Ονειρούπολη! Πάει να πει, την επαρχιώτικη εκδοχή της αμερικανιάς!

Γι αυτό, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όλο και πιο πολλοί ομνύουν στο όνομα της Ονειρούπολης! Έχοντας αναγάγει τις πολυήμερες εκδηλώσεις της (φέτος μαθαίνω ότι αγγίζουν το «τρελό» νούμερο των 36 ημερών!), σε πρότυπο διασκέδασης και κατανάλωσης, δεν χάνουν την ευκαιρία να εξυμνούν τη «ιδέα» και να προτρέπουν τις ημέτερες εξουσίες προς μίμηση και αντιπερισπασμό. Αποτέλεσμα; Κάθε χρόνο να πληθαίνουν τα κρούσματα μαϊμουδίσματος και οι προσπάθειες να γίνουν όλοι... ονειροπαρμένοι!

Όχι, εδώ δεν ισχύει αυτό με την κατσίκα του γείτονα! Δεν είναι θέμα τοπικής αντιζηλίας και αντιπαλότητας. Πάνω απ όλα είναι η νεοελληνική τάση προς το... πιθηκίζειν! Και η άνεση με την οποία μπορούμε να συνυπάρχουμε (και να την καταβρίσκουμε) με το κάθε ζαβό της τηλεοπτικής σαβούρας. Από τον Θέμη Γεωργαντά και τη Μαλού (!!!) μέχρι κάτι απίθανους του στυλ «εκρηκτικής Antonellas» και «Stavento με τα 70.000.000 views» !!!

Ε, αν τώρα κάπου εκεί ανάμεσα σε Sunny Ioannidou (που παρεμπιπτόντως θα παρουσιάσει την επιτυχία της Selfie !!!), Stan (ή αλλιώς ο «κατακτητής των αθηναϊκών σκηνών!!!), και τον (κρατιέστε;) «πρωταθλητή της μουσικής» Γιώργο Σαμπάνη... αν λέω, πάρτε και μία «δόση» από Χατζιδάκι, είναι γιατί... ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει!

Ειδικά όταν το κοινό... σαβουριάζει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου