Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΗ "ΓΡΑΜΜΗ" ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ!



Για να είμαι ειλικρινής, δεν του το ‘χα του Μητροπολίτη Μεσογαίας να «συναγωνίζεται» τους διάφορους Αμβρόσιους, Άνθιμους, Σεραφείμ και Θεόκλητους στα περί… ομοφυλοφιλίας. Ήταν, βλέπετε, κι αυτό το προφίλ του «διανοούμενου» που τον έκανε να ξεχωρίζει από το σκοταδιστικό σινάφι! Φευ! Επλανήθην πλάνην οικτράν!

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά!

Γράφει ο σεβαστός Νικόλαος: Για άλλη μια φορά, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, μάλιστα με την μορφή του κατεπείγοντος, επιχειρείται η ψήφιση ενός νομοσχεδίου παντελώς ξένου προς τα επικρατούντα ήθη, εντελώς ασυμβίβαστου προς την κοινή λογική, ιδιαίτερα προκλητικού για τον θεσμό της οικογένειας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Πρώτον: Πιθανόν να κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα «επικρατούντα ήθη» ουδεμία σχέση έχουν με αυτά που (υποψιάζομαι ότι) εννοεί ο Μητροπολίτης. Θα τον «προσγειώσω» λοιπόν στην πραγματικότητα, λέγοντάς του ότι για πάνω από τρεις δεκαετίες, το ήθος που επικρατεί στη χώρα το διαχειρίζονται και το εκπέμπουν τα κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Με ό,τι αυτό σημαίνει για την… ημετέρα ξεσαλωσύνη μας! Θα προσέθετα δε, ότι πρόκειται για τα ίδια κανάλια που «στάζουν μέλι» για την… αγιοσύνη του! Και για την ποιότητα των οποίων... κιχ!

Δεύτερον: Αν με τον όρο «κοινή λογική» βαπτίζονται όλα όσα μας βολεύουν, τότε πολύ καλά κάνει ο κύριος Νικόλαος και τον επικαλείται. Όμως, καλό θα ήταν να λάβει υπ’ όψιν του ότι η ζωή δεν προχωράει ποτέ μπροστά με «κοινά μυαλά». Το αντίθετο…

Τρίτον: Άραγε αυτός που έγραψε τα Τείχη, τα Κεριά και την Ιθάκη, συγκαταλέγεται εις τους «αξιοπρεπείς ανθρώπους»; Το σίγουρο πάντως είναι ότι λάτρη του οικογενειακού θεσμού δεν τον λες… Και μένω μόνο στο παράδειγμα του Ποιητή!

Και πάμε παρακάτω: Ο σεβασμός στον κάθε άνθρωπο και τα βασικά δικαιώματά του είναι οφειλή των δημοκρατικών και πολιτισμένων κοινωνιών. Η συμπάθεια σε όποιον δυστυχεί μέσα στην ασάφεια της ταυτότητας του φύλου του είναι ουσιώδης έκφραση της γνήσιας εκκλησιαστικής αγάπης και αντίληψης.

Εκ πείρα μιλώντας, θέλω να διαβεβαιώσω τον Σεβασμιώτατο ότι μέχρι τώρα δεν είδα κανέναν από αυτούς που υπαινίσσεται να «δυστυχούν μέσα στην ασάφεια του φύλλου τους»! Τουναντίον! Μπορώ να πω ότι την… καταβρίσκουν!  

Στην αμέσως επόμενη παράγραφο, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας υποστηρίζει ότι: Κάθε όμως προσπάθεια νομιμοποίησης ή πολύ περισσότερο θεσμοθέτησης αντίθετων με την φύση επιλογών που προσβάλλουν την ανθρώπινη οντολογία, που υποτάσσουν εγωιστικά την ιερότητα της αναπαραγωγής στην ηδονική παθολογία των σεξουαλικών ορμών, και τα απαράγραπτα χρηστά ήθη στον αλόγιστο εγωισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων αποτελεί αθέμιτη παρανομία που εκδικείται τον άνθρωπο και καταλύει την κοινωνία.

Πρώτον: Ειδικός δεν είμαι, αλλά εγώ ομοφυλόφιλο να γεννήθηκε… στρέιτ, δεν είδα! Και επειδή το θεωρώ χλωμό να έκανε λάθος η φύση, ας ψάξει αλλού ο Σεβασμιότατος να βρει «αντίθετες με τη φύση επιλογές». Έτσι να κάνει, θα ανακαλύψει εκατοντάδες στο περιβάλλον. Από Χαλκιδική μέχρι Κερατέα μεριά!

Δεύτερον: Ίσως λαϊκίσω λίγο, αλλά αυτά τα περί «ιερότητας της αναπαραγωγής», ας τα αφήσουν κατά μέρος οι άγαμοι κληρικοί. Είναι οι τελευταίοι που θα έπρεπε να την επικαλούνται!

Τρίτον: Με τα λίγα «ερωτικά» που κατέχω, τις ηδονές και τις σεξουαλικές ορμές μάς τις «φόρτωσε» η ίδια η φύση. Η οποία –κατά πώς λένε και οι Γραφές– δεν ήταν άλλη από αυτή που δημιούργησε ο Θεός στο γνωστό επταήμερο! Και ’γω τη φύση, για ξενέρωτη δεν την κόβω!

Τέταρτον: Κι ενώ μέχρι τώρα τα μόνα συνοδευτικά που αφορούσαν στα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν αυτά περί «καταπάτησης» και «υπεράσπισης», από χθες ήρθε και προστέθηκε και αυτό για τον «αλόγιστο εγωισμό» τους! Πνευματικός διανοουμενισμός!

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στον επίλογο: Όταν η προσωπική δυστυχία από ανομία γίνεται απαιτητικό δικαίωμα, στη συνέχεια εξελίσσεται σε πανίσχυρο lobby, έπειτα σε παγκόσμια μόδα και καταλήγει σε διεθνή νομιμοποίηση και θεσμοθέτηση, τότε η πραγματική απειλή δεν είναι το ψέμα της λεγόμενης «ομοφοβίας», αλλά το παραλήρημα της άκριτης ομομανίας.

Ακούστε με, Δέσποτα! Όποια δυστυχία πήραν αυτοί οι άνθρωποι, την πήραν από εμάς τους… φυσιολογικούς! Εμείς τους γεμίσαμε ενοχές και αδιέξοδα. Εμείς τους είχαμε πετάξει στο περιθώριο και την ανυποληψία. Εμείς τους είχαμε κατατάξει στους «αρρώστους» και τους «αμαρτωλούς». Από εμάς κουβαλούν το στίγμα. Αφήστε λοιπόν τις «ανομίες», τα «lobby», τις «μόδες» και τις «απειλές»! Χορτάσαμε από υποκρισία. Ρασοφόρα και μη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου