Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΒΡΕ ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ...



Ήταν να μην αρχίσουν να παίρνουν το λόγο και να «απλώνουν» τα βαθυστόχαστά τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τη στιγμή όμως που το αποφάσισαν (και μάλιστα από νωρίς), ήρθαν και τα πρώτα… αστροπελέκια. Διαβάζω απόσπασμα από ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρωινή: Ο Πέτρος Πετρόπουλος μίλησε για την πρόσφατη υπόθεση της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών όπου εμπλέκονται και γνωστά άτομα της διπλανής πόρτας. Ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη και καταπολέμηση των ναρκωτικών, τόνισε ότι το δημοτικό συμβούλιο δε θα πρέπει να μείνει αμέτοχο στα όσα συμβαίνουν, ενώ ο δήμος μέσω πρωτοβουλιών από κοινού με αρχές και φορείς θα πρέπει να «επενδύσει» τις προσπάθειές του στην κατεύθυνση  προστασίας των παιδιών της Καβάλας. Η τεράστια σημασία που αποδίδεται από τη δήμαρχο στο θέμα της πρόληψης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έθεσε τον εαυτό της ως εκπρόσωπο του δήμου στον ΟΚΑΝΑ…

Κάτσε, μεγάλε (Πέτρο), γιατί θα μας αποτελειώσεις πριν την ώρα μας. Υπάρχει κανένα δεδικασμένο που να καθιστά τα γνωστά άτομα της διπλανής πόρτας μέλη κάποιας σπείρας; Δεν έτυχε ποτέ σου να ακούσεις κάτι γι’ αυτά τα περίφημα «τεκμήρια αθωότητας»; Εσύ καλέ, με τη φόρα που πήρες, μόνο ονόματα δεν ξεκίνησες να «δίνεις». Ή μας επιφυλάσσεις εκπλήξεις που θα μας θυμίσουν ξανά το «ένδοξο δημοσιογραφικό σου παρελθόν»;

Και για πες μας τώρα που «γυρίζει»: έχεις κάτι κατά νου γι’ αυτήν την ιδιαίτερη βαρύτητα που πρέπει να «δώσει» ο δήμος στην πρόληψη και καταπολέμηση των ναρκωτικών ή… σε λόγια (και στην επικαιρότητα) να βρισκόμαστε; Το ρωτάω γιατί από τα λίγα που μπορώ να «συλλάβω», μάλλον ψιλοάσχετο σε «κόβω» για να «ανοίγεις» ένα τέτοιο θέμα. Δεν ξέρεις –ας πούμε– ότι αυτό που πολιτικά «καίει» σήμερα και τις δύο δομές πρόληψης και απεξάρτησης είναι η υποχρηματοδότηση όλων των προγραμμάτων τους, η υποστελέχωση των υπηρεσιών τους και η μισθολογική συρρίκνωση του προσωπικού τους. Δε νογάς ότι η μονάδα του ΚΕΘΕΑ στην Καβάλα λειτουργεί χάρη στη αυτοθυσιαστική διάθεση των εργαζομένων που –ειρήσθω εν παρόδω– «χτυπάνε» δωδεκάωρα με κάτι 700άρια ευρώ το μήνα. Και (σίγουρα) αγνοείς και το άλλο στο οποίο εμπλέκεται και ο δήμος: ότι οχτώ χρόνια τώρα δε μπορεί να βρει τρόπο να καλύψει τα έξοδα ενός γεωπόνου για να λειτουργήσει το έρμο (και λεηλατημένο) Δημοτικό Θερμοκήπιο του Χαλκερού επ’ ωφελεία των ανθρώπων (κυρίως νέων) που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης και της επανένταξης.

Α, και κάτι τελευταίο για να μαθαίνεις: ιστορικά –και σε παγκόσμιο επίπεδο– ΚΑΝΕΝΑ μέτρο καταστολής και καμία απαγόρευση δεν έχει αποδώσει μέχρι τώρα που μιλάμε τα όσα εσύ προσδοκάς μέσα από τις «προτροπές αστυνόμευσης» με άλλοθι την προστασία των παιδιών της Καβάλας. Και για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, μία τέτοια αντίληψη δεν είναι τίποτε άλλο από μία άμεση απαλλαγή των πολιτικών ευθυνών που «κουβαλάει» ο κομματικός σου χώρος. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να «βγάλουμε» και καμιά συνεννόηση.

Αν λοιπόν τα γνώριζες αυτά –και πολλά άλλα που δεν είναι της ώρας και της στιγμής– δε θα μας «κούφανες» με τέτοιες «κορώνες ευαισθησίας» που ανακάτεψες και με ολίγον από «πιασάρικο φόβο». Θα ήσουν (λέω τώρα) κατά τι συνετός και συγκρατημένος. Εκτός κι αν όλα τα «έστησες» για να «δέσεις» το τελικό εγκώμιον. Οπότε, χαλάλι σου βρε (Πέτρο)

1 σχόλιο: